mam pare sciereczek do optyki ktore sa zakurzone i chcialbym je...,no wlasnie-wyprac
jak w pralce ,w rekach w jakiej temperaturze...
ktos ma jakies doswiadczenia?
Szukaj
mam pare sciereczek do optyki ktore sa zakurzone i chcialbym je...,no wlasnie-wyprac
jak w pralce ,w rekach w jakiej temperaturze...
ktos ma jakies doswiadczenia?
D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90
wrzucam do pralki z koszulkami bawełnianymi w tym samym kolorze i piorę w 40 stopniach...susze i wycieram szkła...jest ok.
A to je się pierze?
Myslałem że wystarczy wytrzepać![]()
Trzeba sobie kupic filtr przezroczysty(ochronny) i wtedy mozna przecierac nawet jeansami, najwyzej trzeba bedzie kupic nowy filtr. Ja robie dokladnie tak samo, jak sie ubrudzi to o koszulke i dalej cykam fotki.
Nikon D300; Nikon MB-D10; Nikkor 24-120/3.5-5.6; Nikkor 50/1.8; Nikon SB-28;
Jeśli ściereczka jest z mikrofibry to można ją prać tylko w czystej wodzie, ewentualnie wspomagając się szarym mydłem. I tylko ręcznie. Jeśli to inny materiał, nie ma większego problemu, zwykły proszek i pralka.
Idź zdjęcia robić. Już.
wypralem dwie takie same sciereczki z mikrofibry,
jedna w pralce z koszulkami na szybkim programie 30'C,
a druga w rekach i troche szarego mydla(bylo wyzwanie znalezc "prawdziwe" w uk)...
nie widze roznicy obie wygladaja tak samo...
nie mam specjalistycznego sprzetu do badania sciereczek po upraniu(o ile takowy istnieje),wiec nie wypowiadam sie na temat dzialania ale chyba jest identyczne
...a i znalazlem na stacji bezynowej dosc duza sciereczke z mikrfibry do swiatel(chyba) ktora wyglada identycznie jak moje ,a kosztuje 3funty za 60x60 cm
D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90
Piorę w destylowanej wodzie z dodatkiem łyżeczki szamponu Johnson's baby.
Wypłukać i na sznurek.
Skontaktuj się z nami