Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    peebees zapomniałeś jeszcze o wedding instant photographer pro - jest niedrogi i całkiem udany
    E, nie każda wersja... dlatego o tym nie wpominałem

Cytat Zamieszczone przez katzdw Zobacz posta
    ja sie pytam powaznie wam tez kiedys ktos doradzal bo nie jestescie profesionalistami od zawsze
    Ja nie jestem profesjonalistą od zawsze. Prawda.

Domyślnie

A ja odpowiem koledze na poważnie.
    Zestaw darmowy i jednocześnie całkiem potężny to Raw Therapee + GIMP. (jadąc na linuxie nie mam i tak zbytnio innego wyboru )
    GIMP w wersji 2.4 zyskał już niemal wszystko, czego potrzebuje fotograf (bo jeszcze jakby ktoś ulepszył gimpowskie Zniekształcanie by dorównało fotoszopowemu Liquify... ). Raw Therapee ma pewne słabości (lekko skopana korekta ekspozycji - ale być może we właśnie tworzonej wersji 2.4 poprawią to) ale naprawdę byłem zadziwiony ile potrafi on wyciągnąć z przepałów w stratnie kompresowanym NEFie.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    [chlast]Raw Therapee ma pewne słabości (lekko skopana korekta ekspozycji - ale być może we właśnie tworzonej wersji 2.4 poprawią to) ale naprawdę byłem zadziwiony ile potrafi on wyciągnąć z przepałów w stratnie kompresowanym NEFie.
    W pierwszej chwili pomyślałem jak chyba każdy z powyższych: czym się różni obróbka zdjęć z wesel? Ale po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że wyciąganie z przepałów (suknia w kolorze $FFFFFF) to kluczowa kwestia. Czyli RAW + wywoływacz to mus?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MsbS Zobacz posta
    Ale po chwili namysłu doszedłem do wniosku, że wyciąganie z przepałów (suknia w kolorze $FFFFFF) to kluczowa kwestia. Czyli RAW + wywoływacz to mus?
    Tjaaaa, zwłaszcza jak się fotograf zagapi ze zmianą ustawień.

D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów