Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: kobieta#2

Domyślnie kobieta#2

1.
    2.
    krytykujcie !

to ostatnie auto póki co. czas zabrać się za poważną fotografię z poważną modelką i większymi możliwościami świetlno, ostrościo, kadrowymi. obym podołała.
    jeśli tu brakuje ostrości, to chyba zwątpię
    nie wiem czemu wyszło tak płasko (?) a może nie wyszło i to tylko moje urojenia?
    ledwo musnęłam PS-em, ale może to błąd z mej strony - uciekać od problemów (?)
    no nic, dośc tej gadaniny.

liczę na Waszą pomoc.
    d80 + portretówka.

Domyślnie

zdjęcia bardzo podobne do poprzednich (nie piszę tu li tylko o modelce, haa)
    na jedynce dziwny grymas powoduje wrażenie jakbyś zmagała się z bólem zęba...
    rzeczywiście płasko, ale bez przesady - ujdzie. ja dodałbym więcej kontrastu...
    bladolicaś brunetka, więc było by piknie... jeszcze bardziej piknie...
    boś niewiasta pikna...

jak na moje oko jest okij.
    co prawda bezzachwytnie, ale okij.
    a jak wezmę pod uwage, że to samopstryk - to już...
    ładne GO

ciekaw jestem Twoich prac z udziałem innej modelki... tudzież modela...

pozdr.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Domyślnie

Powoli powoli, może ekspertem od portretów nie jestem ale brak tu po pierwsze jakiejś akcji, intrygi, czegoś co się dzieje i zostaje w pamięci. Wzrokiem uciekasz, po pierwsze odwagi i będzie lepiej. Dla ukochanego są jak najbardziej, ale mnie coś nie porywają.
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

No coż... hmmm 1 nieostra niestety i jak mówili przedmówcy, trochę smutna, to znaczy twarz jest ok, wyraża emocje, ale nie w tej pozie... 2 lepsza... Na pocieszenie Ci powiem, że mnie auto nigdy nie wyszło

Domyślnie

nonnatus dziękuję za obszerny komentarz. fotki będą już niedługo.

nim to według ciebie każdy portret powinien polegać na 'gapieniu się w dziurę' ? i takie w tej serii były. i wstawiałam - wcześniej. odwagi? a co przez to rozumiesz? smutek i odwaga? dla mnie nie idzie to w parze.
    oczywiście rozumiem, że ciebie nie porywa i masz do tego prawo.

NBA chyba musze Wam wkleić powiększenie ostrego oka, bo inaczej nie uwierzycie..
    wyraża emocje, ale nie w tej pozie? nie bardzo rozumiem. a smutna miała być, z założenia. nie chciałam pokazać szczerzącej się lalki barbie, bo dla mnie nie to jest portretem.
    pocieszać mnie nie trzeba ino kierować w dobrym kierunku

zeszliśmy trochę na tematy nienamacalne, może faktycznie nie pokazałam tego co chciałam, cóż bywa
    d80 + portretówka.

Domyślnie

świetne fotki i tyle.Ja sie nie będe czepial,bo po co.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

"pocieszać mnie nie trzeba ino kierować w dobrym kierunku" podoba mi się

Na zdjęciu pozujesz, nie jesteś sobą, grasz... robie ludziom zdjecia i wiem, jak ciężko o natyralność... Zapomnij o tym by wypaść jak najlepiej... wcale zdjęcie które akurat podoba się Tobie, niekoniecznie musi innym... Pozdadź się egoizmu w auto... Dlaczego 1 nieostra mz??? Bo chyba dałaś za małe f... albo mnie popraw. Jakiego szkła użyłaś?

Domyślnie

Niezłe portrety pięknej kobiety (ale mi się zrymowało )
    Pozdrawiam
    UWAGA!!! Mam Nikona i nie zawaham się go użyć.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Poeta się znalazł... No ale w końcu natchnienie jest... natychła się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    "pocieszać mnie nie trzeba ino kierować w dobrym kierunku" podoba mi się

Na zdjęciu pozujesz, nie jesteś sobą, grasz... robie ludziom zdjecia i wiem, jak ciężko o natyralność... Zapomnij o tym by wypaść jak najlepiej... wcale zdjęcie które akurat podoba się Tobie, niekoniecznie musi innym... Pozdadź się egoizmu w auto... Dlaczego 1 nieostra mz??? Bo chyba dałaś za małe f... albo mnie popraw. Jakiego szkła użyłaś?
    trochę żem namotała z tą kierunkowością, ale dzień pełen wrażeń miałam. studia i te sprawy.

wiesz, ciężko być sobą jeśli chce się coś konkretnego pokazać. dla mnie portret to gra, to nie reportaż, gdzie na gorąco zdajesz relację - realnie pokazujesz świat. w portrecie przerysowujesz - a przynajmniej ja to robię. każdy podchodzi do tego na własny sposób.
    nie twierdzę, że ma się podobać, pokazuję, żeby czegoś się nauczyć.
    a odpowiadam na Twój komentarz nie po to, żeby Cię atakować, tylko dopowiedzieć to czego nie zdołałam pokazać.
    f było małe, bo 2.8 ale ostrość również była. nie mam teraz siły tego wycinać, ale jeśli tak cię to męczy postaram się na dniach.

pozdrawiam.
    d80 + portretówka.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów