mihow po prostu masz już stary komputerA jak Ci na tym lightroom 2 chodzi?
Szukaj
mihow po prostu masz już stary komputerA jak Ci na tym lightroom 2 chodzi?
L2 jeszcze nie testowałem - ale chyba powalczę...
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Czy NX2 jest wolny czy nie, to kwestia dyskusyjna, zawsze "mozna" kupic lepszy sprzet i bedzie ok.
Ale zmiany interfejsu w stosunku do poprzedniej wersji sa zadziwiajace i jak dla mnie, a przez kilka juz programow przeszedlem - nie do przetrawienia. Tak jak bez problemu przyzwyczailem sie do NX1, tak do NX2 nie potrafie. Co z tego, ze gdzies tam moze i jest szybszy, skoro o wiele wiecej czasu trace w czasie pracy nad zdjeciem.
aleee ma odrazu ladne kolorki :PPCo z tego, ze gdzies tam moze i jest szybszy, skoro o wiele wiecej czasu trace w czasie pracy nad zdjeciem.
do kazdego interfejsu sie trzeba przyzwyczaic, ja na photoshopie pracuje odkad pamietam a jak kupilem CS3 i nie zauwazylem ze jest po polsku to mialem wrazenie ze pierwszy raz ten program na oczy widze... interfejs NX2 ... dziwny ale jakos w miare bezbolesny
Ja NX2 uzywam do lekkiego podostrzania fotek prosto z puszki, lub do zmiany D-lighteninga czy jak to sie zwie:P jesli chce zrobic cos wiecej to jednak PS i Camera Raw + Bridge ... i nie ma bata
BTW test na MacBook'u 2,0GHZ Core 2 Duo 1GHZ RAM , odpalone Adium, Firefox, Mail, Skype, iTunes, Cyberduck, NX2
Komputer podczas testu pracowal bez zasilania sieciowego ( z baterii ) w trybie "Better Battery Life" czyli obnizajacym zuzycie procka.
Otworzenie NEF'a z D300 12bit = 6s
zmiana WB = 2s
zmiana Picture Control z Standart na VIVID = 2s
wyostrzanie z 0 na 9 = 3s
zmiana krzywej na histogramie = ok 1-1,5 s od przesuniecia punktu
zmiana saturation 0->100 = 1s
zapis do jpeg max jakosc = 6s
wg mnie nie jest zle....
Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 05-08-2008 o 11:38
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
Skontaktuj się z nami