Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    pebees
    Gość

Domyślnie

mihow po prostu masz już stary komputer A jak Ci na tym lightroom 2 chodzi?

Domyślnie

L2 jeszcze nie testowałem - ale chyba powalczę...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

Czy NX2 jest wolny czy nie, to kwestia dyskusyjna, zawsze "mozna" kupic lepszy sprzet i bedzie ok.
    Ale zmiany interfejsu w stosunku do poprzedniej wersji sa zadziwiajace i jak dla mnie, a przez kilka juz programow przeszedlem - nie do przetrawienia . Tak jak bez problemu przyzwyczailem sie do NX1, tak do NX2 nie potrafie. Co z tego, ze gdzies tam moze i jest szybszy, skoro o wiele wiecej czasu trace w czasie pracy nad zdjeciem.

Domyślnie

Co z tego, ze gdzies tam moze i jest szybszy, skoro o wiele wiecej czasu trace w czasie pracy nad zdjeciem.
    aleee ma odrazu ladne kolorki :PP

do kazdego interfejsu sie trzeba przyzwyczaic, ja na photoshopie pracuje odkad pamietam a jak kupilem CS3 i nie zauwazylem ze jest po polsku to mialem wrazenie ze pierwszy raz ten program na oczy widze... interfejs NX2 ... dziwny ale jakos w miare bezbolesny

Ja NX2 uzywam do lekkiego podostrzania fotek prosto z puszki, lub do zmiany D-lighteninga czy jak to sie zwie:P jesli chce zrobic cos wiecej to jednak PS i Camera Raw + Bridge ... i nie ma bata

BTW test na MacBook'u 2,0GHZ Core 2 Duo 1GHZ RAM , odpalone Adium, Firefox, Mail, Skype, iTunes, Cyberduck, NX2
    Komputer podczas testu pracowal bez zasilania sieciowego ( z baterii ) w trybie "Better Battery Life" czyli obnizajacym zuzycie procka.

Otworzenie NEF'a z D300 12bit = 6s
    zmiana WB = 2s
    zmiana Picture Control z Standart na VIVID = 2s
    wyostrzanie z 0 na 9 = 3s
    zmiana krzywej na histogramie = ok 1-1,5 s od przesuniecia punktu
    zmiana saturation 0->100 = 1s
    zapis do jpeg max jakosc = 6s

wg mnie nie jest zle....
    Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 05-08-2008 o 11:38
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów