Zooza, mogłaś poczytać opinie ekspertów, a teraz proponuję słów kilka od totalnego amatora

Kupiłam D40 wiosną. Mam na koncie dopiero około 1500 zdjęć, więc ciągle jeszcze poznaję aparat. Idąc po niego do sklepu zarzekałam się, że nic do niego więcej nie dokupię. W miarę poznawania sprzętu to się trochę zmieniło. Po tych kilku miesiącach fotografowania zaczęło mi brakować obiektywu 55-200 i to będzie mój następny wydatek. Zdecydowałam się również na filtr UV. Jak widać zdania na jego temat są podzielone, ale cena na forumowej giełdzie była taka, że nie było się nad czym zastanawiać. Na razie uważam, że statyw nie będzie mi potrzebny, ale nie wiem, co powiem za kilka miesięcy. Moim zdaniem nie ma sensu kupować wszystkiego na raz, bo i tak tego nie wykorzystasz, a już na pewno nie w tydzień po zakupie aparatu. Zapotrzebowanie na akcesoria przyjdzie z czasem. Póki co polecam dostępne w internecie poradniki na temat fotografowania. One też podpowiedzą Ci, w co warto ewentualnie zainwestować. Powodzenia z nową lustrzanką! Po kompakcie to jednak spora odmiana

Skontaktuj się z nami