Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Ania i Mariusz

Domyślnie Ania i Mariusz

Licze na krytyke

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15

Wiem, tematycznie sa dosyć rozstrzelone, ale sesja była rozłożona na dwie raty, i zdjęć jest dość sporo, wszystkie tworzą w miare spójna całość.

Przepraszam za ilość zdjęć, nigdzie nie znalazlem informacji ile max. można wrzucić zdjęć.

Jest to moje 4 podejście do tego tematu, dlatego nie bijcie mocno

Domyślnie

generalnie jest fajnie i dobrze, więc napiszę co mi się nie podoba albo co przeszkadza:

3. zbyt kontrastowe i za mocno nasycone jak dla mnie, za dużo "krzaków"
    4. szara polowke bym tu widział na niebie
    5. nie lubie plastiku a tu mocno z nim pojechałeś, bez takiego "bluru" było by gites bo kadr fajny
    cześć za mocno kontrastowa, dla mnie przesadzone jak np. 12 ale pewnie taki miałeś zamysł

to moje subiektywne opinie, każdy ma inne spojrzenie na świat co jest normalne ja w zdjęciach ślubnych (i nie tylko) lubię naturalność i emocje tu przez mocną obróbkę niektóre fotki zatraciły to co lubię

Domyślnie

Witam,

1,2 - mi się podobają

3 - (składanka) nie podoba mi się taki kontrast o ile suknia jest pełna detali to niestety twarze utonęły w głębokich cieniach, garnitur został pozbawiony prawie wszystkich szczegółów.

5,7 - albo PM miała taki makijaż albo w trakcie obróbki z twarzy został zrobiony plastik.

12 - lubię kiedy B&W jest dość mocno kontrastowe, ale tutaj kontrast moim zdaniem jest zbyt duży, zakładam że było też dodatkowe wyostrzenie po skalowaniu co dało nieciekawy moim zdaniem efekt na ustach młodej (taka czarna kreska) i między palcami. Na domiar złego o ile na sukni jeszcze odrobina szczegółów jest to z garnituru została czarna smoła.

Moim zdaniem reszta się broni, chociaż zastanawiam się jak by wyglądała 6-ka gdyby było widać wyłącznie zarys sylwetki Państwa Młodych na tle nieba ?

Edit:

Widzę że life mnie ubiegł z dość podobną opinią
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

Rozumiem że to jest eksperymentalna część sesji i bardziej "konserwatywne" również są w zestawie. Część bardzo mi się podoba część mi się nie podoba
    2, 5, 7 i 15 są bardzo fajne.
    D80 + N18-70 + 55-200 + N50/1.8 + T12-24/4 + Sb600 + dylematy

Domyślnie

Co do 5 to blur był 25%, na odbitce 20x30 nie wyglada na plastik bo widać piegi itp. Na 7 żadnego bluru nie było.

Hm, wyostrzanie, tak było robione na 75% po zmniejszeniu.

Młodzi maja zdjęcia bardziej konserwatywne

Domyślnie

Niemniej jednak skóra wydaje się być bardzo gładka również na 7-demce, może za mała skala, a może światło spowodowało aż takie spłaszczenie faktury, może to kwestia makijażu, nie ma sensu dalej drążyć tego tematu.

PS.

Swoją drogą jeśli chodzi o to nieszczęsne zdjęcie to bardzo podobne widziałem u Adama Trzcionki (miejsce inne ale poza młodych niezwykle podobna)
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

są przeostrzone
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Rastro, masz racje pozwoliłem sobie zgapić od Adama

Domyślnie

jak dla mnie sa za 'mocno' obrobione. oglonie lubie kontrasty/kolory/zylety ale wydaje mi sie ze mocno przesadziles
    pozdr, slavko slavcic - http://slavcic.blogspot.com

Domyślnie

Mnie też się ogólnie podobają.
    Ale na niektórych zdjęciach faktycznie przesadziłeś z kontrastem
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów