Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Dorota i Tomasz

Domyślnie Dorota i Tomasz

Pani młoda śliczna ze swoimi sprężynkami na głowie, pan młody zakochany w niej po uszy. Mój drugi focony ślub. Proszę o komentarze i wskazówki. Chłonę wiedzę jak gąbka. (Tyle fotek tylko zdążyłem dodać, bo przyznam, że całości jeszcze na komputerze nie widziałem, tylko w aparacie.)

1.

2.

3.

4.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Czy mam rozumieć, że fotki są przeciętne i nie warte komentowania? Ale w taki sposób to ja się niczego nie nauczę i będę powtarzał wciąż te same błędy :/

Domyślnie

trochę mało, z pleneru tak naprawdę tylko jedno zdjęcie i to bez szału, zakrzywienie kładki wprowadza "chaos", z przygotowania 1 może być widać coś się dzieje ale 2 niedoświetlona i ostrość gdzieś nie wiem gdzie, kadr też słaby
    3. ok fajna fura ale czemu młodych tam nie ma?

Domyślnie

Witaj,

Szczerze napisze, że zdjęcia nie porwały mnie jakoś szczególnie.

Pierwsze, broni się całkiem sensownie. Ot kadr z przygotowań, z trafiona ostrością i przyzwoicie naświetlony.

Drugie, ani ostre, ani naświetlone - jak dla mnie bez sensu

Trzecie, fajne, fajne auto, fajny efekt z ogniskowej, może szkoda nieco prawej lampy i nie najatrakcyjniejszego tła.

Czwarte,
    tak jakoś krzywo niezdecydowanie - ale tego sie nie czepiam, sam mam zboczenie na krzywe kadry.
    Za to jak dla mnie za ciemno na twarzach PM i miny takie jakieś mało romantyczne.

Tyle w kwestii moich odczuć,
    pozdrawiam,
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

Zgadzam się z life. Od siebie dodam, że w aucie można było bardzo ładną z młodymi ustrzelić, a efekt jazdy poprzez rozwiany welon uzyskać suszarką z tylnego siedzenia podłaczoną do gniazda zapalniczki.
    D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800

Domyślnie

Ja też jestem nowicjuszem w tym temacie ale zanim wrzucisz jakieś zdjęcie to obrób wszystkie i odczekaj przynajmniej 3 dni by się napatrzeć, potem łatwiej się segreguje Generalnie za ciemne są.
    red light, dark room...

Domyślnie

No właśnie o to mi chodzi, life. Liczę, że inni też przyłączą tu swoje opinie. Faktycznie na 2 ostrość mi uciekła z oczu na czoło. Dziękuję za uwagi. Potrzeba mi takich, żeby na raz następny nie popełniać już takich błędów (tylko nowe ). Jak wspomniałem na początku fotek tylko kilka bo tylko tyle zdążyłem na komputerze obejrzeć. Wczoraj wróciłem bardzo późno i padłem. Dziś przejrzę resztę to coś podrzucę więcej. Komentujcie, ludki to to będę wiedział co i jak. Co do zakrzywiena kładki, to czy uważasz, że nawet wyprostowanie odrobinę fotki w prawo nic nie pomoże?

Amadeusz, właśnie zauważyłem na innym monitorku, że są ciemne. Ja mam u siebie w domu monitor samsunga 19'' panoramiczny i tam wszystko jest ładnie. A teraz jestem w pracy i wszystko za ciemne jest Jest może jakiś program do skorygowania tego? Będę robił, jak sugerujesz - odczekam kilka dni, aż "radocha" mi zniknie i wtedy będę wrzucał fotki.

Alexandrix, ciekawy pomysł z suszarka Dzięki za sprzedanie mi go.

tymancjo, równiez ciekawe uwagi. Też bardzo żałuję takiego tła :/ Ogólnie to pogoda była szarobura i niebo zamiast niebieskie to szare i na większości zdjęć niebo to kompletna porażka. Wygląda jak wielkie białe tło. Da się coś z tym zrobić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alexandrix Zobacz posta
    efekt jazdy poprzez rozwiany welon uzyskać suszarką z tylnego siedzenia podłaczoną do gniazda zapalniczki.

dobre, dobre

Domyślnie

Dorzucam jeszcze jedną fotkę z młodymi inside. Resztę wrzucę jak wrócę do domu, gorączka świeżości przejdzie i wybiorę jakieś lepsze.

5.

Rozjaśnione przy pomocy Picassa 2. W pracy niestety nie mam lepszych narzędzi

Domyślnie

co do samej kładki zakładam że jest ona w "łuku" więc ustawinie młodych na jej szczycie było by chyba najodpowiedniejszym miejscem, wówczas "spadek" kładki nie był by taki rażący, fakt że mogłeś lepiej wykorzystać kładkę niż tylko zdjęcie frontowe, no chyba że masz coś lepszego to pokaż

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów