Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: kobieta

Domyślnie kobieta

zwątpliłam.

proszę (bardzo bardzo bardzo proszę) o konstruktywną krytykę. szczególnie jeżeli chodzi o to przebrzydłe stworzenie jakim jest fotoszop i którego chyba nigdy nie rozgryzę

edit: i czemu to zdjęcie inaczej wygląda na forum, a inaczej w moim komputerze?! -.-'
    d80 + portretówka.

Domyślnie

Pod jakim względem inaczej?
    Dodałbym ciutkę kontrastu,
    Kompozycja:
    jeśli twarz portretowanej osoby nie wypełnia całości kadru i o ile symetria nie gra ważnej roli w kompozycji, to wolę lekkie zdecentralizowanie kompozycji.
    Zwłaszcza portret nabiera wówczas dynamiki, a decyzja o przesunięciu postaci w tę czy inną stronę ma kolosalne znaczenie dla odbioru pracy.
    Oczywiście taka statyczna kompozycja może być jak najbardziej zamierzona i wcale (wbrew niektórym opiniom) nie musi być błędem.
    Pozdrawiam
    UWAGA!!! Mam Nikona i nie zawaham się go użyć.

Domyślnie

Ogólnie ładna i przyjemna w odbiorze.Tylko to ramiaczączko mi przeszkadza.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

inaczej pod względem kontrastu na przykład - a może to już me zmęczone oczy szwankują.. no nic, nieważne.

kadr jak najbardziej zamierzony, chciałam ciąć ciaśniej i mniej centralnie, ale dziś chciałam inaczej - zazwyczaj unikam centralności. dziś chciałam zwyczajnie, spokojnie i niekoniecznie dynamicznie.

jednak wciąż czuję, że błądzę w PS-ie
    d80 + portretówka.

Domyślnie

Jeśli zmienił się kontrast a plik zapisałaś w trybie RGB, to bardzo prawdopodobne, ze masz ustawiona inną niż sRGB przestrzeń kolorów w PS'ie.
    Zapisałas go z informacją o innych kolorkach a po przesłaniu na serwer został automatycznie skonwertowany do sRGB
    Sprawdż ustawienia kolorów w PS'ie Bardzo prawdopodobne, że pracujesz w Adobe RGB

d80 + portretówka.

Domyślnie

Znakomity portret

Artur Jonik
    Gość

Domyślnie ...

Podoba sie bardzo. Piekna z Ciebie kobieta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heartbeats Zobacz posta
    edit: i czemu to zdjęcie inaczej wygląda na forum, a inaczej w moim komputerze?! -.-'
    Po prostu daj zapisz dla www (save for web) zamiast save as i będzie dobrze
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

najsssssss
    Nikon D40X + NIKON F90X + N18-55 + N35 F1.8G + N50 1.8D + Sigma 50-150 F2.8 II + Helios 58mm F2
    http://dominik-kowalski.pl http://comp-net.eu

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów