Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: WB w D200

Domyślnie WB w D200

chór użytkowników D50 narzeka, że aparat "prześwietla", gro posiadaczy D70 się żali, że ich maszyna niedoświetla. pytanie do userów D200:

jak to jest w D200, czy NIKON nareszcie znalazł sposób na stabilny, pewny i przewidywalny WB?

Domyślnie

Pewnie, pewnie - zapewnia go funkcja WB Bracketing

Domyślnie

Habakuk, zaprawdę powiadam Tobie, że D50 ma mniej przypadłosci niż
    reszta stajni. Nie wymieniaj sprzęciora
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Czornyj, jak to działa? i jak się sprawadza w praktyce? zapytałem czy w D200 WB jest przewidywalny, bo właśnie nie "niedoświetlanie" i "przepalanie' mnie irytują w D50 i D70, ale bardziej nieprzewidywalność ich WB..

[ Dodano: Sro 24 Maj, 2006 ]
    meliszipak, kusi mnie D200, oj kusi. miałęm go w dłoni, miałem przy oku, bracie.. inna bajka

Domyślnie

A co ma prześwietlanie, czy niedoświetlanie bezpośrednio wspólnego z balansem bieli ?
    Stabilny i pewny sposób będzie, jak puszki wyposażone zostaną w AI o dużym ilorazie inteligencji. Tylko czy wtedy będzie jeszcze potrzebny dodatek w postaci fotografa.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Działa to tak, że aparat wykonuje serię zdjęć z temperaturą bieli ustawioną wg. pomiaru, wyższą i niższą, a ty sobie potem wybierasz które ci się najbardziej podoba

W kościele nie ma ch...a na Mariolę - to się musi mylić. Ostatnio robiłem D70 parę fotek na komunii chrześnicy w kościele, gdzie wszędzie były witraże - nie było dwóch takich samych zdjęć, mimo, że biała sukienka komunistki to świetny refrens tardżet.

Domyślnie

habakuk, wiem, wiem, też miałem kontakt fizyczny-rozumiem Twoje pożądanie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Onaniści
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

No to przestańcie marzyć, tylko zabierajcie się do zarabiania kasy.
    Jacek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów