Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Nowy Pentax

Oszczędny w słowach
    Miasto
    stolica Warmii

Domyślnie Nowy Pentax

Pentax K100D + stabilizacja za 700$ co o tym myślicie, IMHO wygląda bardzo interesująco:
    http://www.dpreview.com/news/0605/06...entaxk100d.asp
    http://fotopolis.pl/index.php?n=4349
    Czy już Nikon ma się zacząć bać o D50?

Domyślnie

gdyby kazdy producent tak szybko sikal ze strachu w gacie tylko dlatego ze ktos inny cos nowego wymyslil to swiat aparatow dawno by zatonal.
    to tak samo jak z gadka o przesiadkach miedzysystemowych bo ktos zobaczyl aparat innej marki.
    po prostu podejmuje sie decyzje o systemie raz i koniec
    tak wiec bac sie nie musi ani nikon ani canon ani pentax, olympus czy co tam jeszcze. jak ktos latami buduje system to sie nie przesiada z byle powodu
    olo

Domyślnie

gdyby wypuścił 10 MP to rozumiem, ale teraz wprowadzac aparat który ma 6 MP?
    marketingowo nie wiem jak chcą go promować poza AS.
    każdy kompakt ma więcej. czułość tez od 200 ISO.
    mają tylko (aż) jeden argument - AS z szkłami nawet manualnymi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tyle tylko że system buduje co najmniej świadomy ambitny fotoamator. A Ci są chyba na wymarciu. Zawodowcy raczej nie budują systemu na bazie amatorskich puszek, no chyba że w pomroczności jasnej. Natomiast nadziani onaniści sprzętowi zmieniają puszki jak rękawiczki, bo "nie ma jak szpan - rewelacja"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

dlatego nie rozumiem jak i kogo oni chca do tego body przekonać.
    na naszym forum jest jeden fan pentaxa, ale taka "ogromna" ilośc potencjalnych nabywców to za mało by osiągnąc rynkowy sukces
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nic specjalnego i odkrywczego w tym aparaciku nie ma .
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Heh... :P Ma byc tani wiec 6mpix, zapewnie stabilizacje nawet z manualami i pewnie takze M42 :P Podlaczam sobie swoja 135/2,5 i "mam" 200/2,5 stabilizowane - malo?? Oczywiscie powloki SMC i klasa manualnej optyki Pentax nic Wam pewnie nie mowia...;-P

Pzdr
    Spinner

[ Dodano: Sro Maj 24, 2006 12:39 am ]
    Nie wspomne o innych stabilizowanych szklach - i to za 150zl A jak pomysle o 50/1,4 ze stabilizacja to..;-P

BTW - looknijcie: http://www.pentaxtech.com/Press/pressfiles.html

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Spinner wiedziałem, że będziesz zachwycony, to ciebie miałem na mysli.
    nie zdziwiłbym sie gdybyś sie przesiadł, bo to będzie takie D70 ze stabilizacją.
    ale ty masz szkła, a inni?
    gdyby koniecznie chcieli stabilizacji to wszyscy pracowaliby na Konica-Minolta D7 czy D5 które oferują to samo co pentax ale wiele wczesniej.

Domyślnie

Z drugiej strony, jeżeli to będzie naprawdę tania puszka (cena 700 baksów za body z kitem na starcie) to może skusić. W dodatku gdy potencjalny użytkownik zobaczy w jakich cenach można zdobyć obiektywy na Allegro czy e-beyu. Właśnie w ten sposób można zbudować sobie tanim kosztem system.
    A z tego co pamiętam, to 10 Mpixlowy odpowiednik D200 ma pojawić się jesienią i to chyba też z SR.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

ten 10 mpx moze byc ciekawy i moze bedzie mial matryce sonego co to ja do d200 wpakowali i stabilizacje hehe
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów