Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: d80, prośba

Domyślnie

no widze ze jednak warto przejsc na nefy.. tylko teraz co do kompa.. jakie sa minimalne wymagania zeby to szybko i sprawnie szło ?
    tylko wiece.. nei piszecie mi tu ze 100 giga ramu, procsor 20 giga i takie tam bo tez nie mam kokosow ;p

Domyślnie

Coroner:
    Zacznij od zabawy w Irfanie. nacisnij "Shift + G" i pobaw sie suwaczkami. Zobaczysz do czego sluzaa i jak nimi operowac.
    Potem jeszcze "Ctrl + E", gdzie poznasz wyostrzanie, rozmycie i inne duperele.

Nastepnie w sofcie do wywolywania poszukasz podobnych funkcji i bedzie duzo latwiej sie odnalezc.

Glowna zaleta NEFa jest wieksza rozdzielczosc bitowa.
    W JPG, kazdy kolor skladowy reprezentuje 256 poziomow (8 bit na kolor), a w przypadku NEF, nalezy to pomnozyc przez 16, co nam daje 4096 poziomow (12 bit na kolor), zatem plynnosc tonalna bedzie znacznie wieksza i mozna z tego dosc swobodnie wyciagac szczegoly (zwlaszcza z cieni), unikajac jednoczesnie artefaktow (gwaltownych przeskokow tonalnosci).
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Oszczędny w słowach Awatar vit
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Używam Photoshopa Elements'a 6. Camera Raw działa bez problemu. Włączony program i zdjęcie w ACR to zajętość pamięci od 200-300MB. Zawsze możesz poćwiczyć na trialach.
    D300s - S18-50 - N70-300VR - SB600

Oszczędny w słowach Awatar Jarek S.
    Miasto
    Świeradów Zdrój

Domyślnie

no widze ze jednak warto przejsc na nefy.. tylko teraz co do kompa.. jakie sa minimalne wymagania zeby to szybko i sprawnie szło ?
    tylko wiece.. nei piszecie mi tu ze 100 giga ramu, procsor 20 giga i takie tam bo tez nie mam kokosow ;p
    03-08-2008 23:50
    Jeśli chcesz rozpocząć przygode od PS-a to proponuje ci Adobe Photoshop CS2
    Wymagania systemowe:
    - Procesor Intel XeonT, Xeon Dual, Intel Centrino, Pentium III lub 4
    - System operacyjny Microsoft Windows 2000 z Service Pack 4, lub Windows XP z Service Pack 1 lub 2
    - 320MB RAM (zalecane 384MB)
    - 650MB Wolnego miejsca na dysku
    - Monitor i karta graficzna pracująca co najmiej z rozdzielczością 1024x768 i 16 bitowym kolorem
    - Internet lub połączenie telefoniczne w celu aktywacji programu

a na uwadze przydał by się naprawde duży dysk abyś miał gdzie pomieścić swój zbiór kolekcji.
    digart.pl
    D80 18-70 3.5
    Pozdrawiam.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów