Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Hvar

Oszczędny w słowach Awatar mBak
    Miasto
    dolnyśląsk

Domyślnie

Zobacz http://mirek.bak.gg/chorwacja kilka fotek z tej pięknej wyspy znajdziesz.
    Szeroki kąt polar i połówkowe koniecznie zabieraj Ta wyspa to głównie widoczki!
    D3|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|TC-20EII|SB-800|SB-900| 5D Mk II|24-70/2.8L|15/2.8|24/1.4|85/1.2 Leica M9+Summilux 24/35/50mm f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    [...]Myślę, że na zwiedzanie wyspy dobry będzie rower.
    Będę w zatoce Tvardni Dolac na Płd.od Gdinj więc do Hvaru mam 62km a Starego Gradu 40km.
    No rowerem to sie mozesz trochę zmachać...Tam sa całkiem strome góry, a ponadto drogi nie za szerokie, co jak wiadomo nie sprzyja wyprzedzanym i wymijanym rowerzystom..

Jak slusznie zauwazono Hvar to przede wszystkim krajobrazy i sporo architektury. Mz najpiekniejsza widokowo i wrażeniowo droga to stary (południowy) szlak ze Starego Gradu do Hvaru.
    Nie polecam dla osob z lekiem wysokosci.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    No rowerem to sie mozesz trochę zmachać...Tam sa całkiem strome góry, a ponadto drogi nie za szerokie, co jak wiadomo nie sprzyja wyprzedzanym i wymijanym rowerzystom..
    O to w jeździe na rowerze właśnie chodzi jeśli ta droga jest taka wąska i niebezpieczna nie ma alternatywy w postaci dróg gruntowych ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    O to w jeździe na rowerze właśnie chodzi jeśli ta droga jest taka wąska i niebezpieczna nie ma alternatywy w postaci dróg gruntowych ??
    Wątpię. Cała wyspa jest cholernie górzysta i skalista, a tam gdzie jest równiej wszystko obsiane jest lawendą i poprzedzielane takimi małymi murkami z kamerdolców. Serpentyny są czasem tak strome, że przymulają samochód, a co dopiero rowerzystę - zresztą ogólnie nie widziałem tam desperatów na rowerach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    nie widziałem tam desperatów na rowerach.

to wyzwanie ?!?!
    W następne wakacje najpierw pomyślę o ptakach i rowerze, a potem będę myślał o... żonie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów