Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Leaf 56 MPx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to ja tak standardowo rzuce, Jacek: chcialbys kupic, ale nie kupisz?
    myślę, że większość fotografów chciałaby mieć taką zabawkę. Ale kieruję się też resztką rozsądku i najwyżej o ile i jeśli w ogóle coś kupię z MF, to to będzie sama ścianka pasująca do Mamiyi RZ.
    Te nowości nie mają szans się u mnie amortyzować.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    myślę, że większość fotografów chciałaby mieć taką zabawkę.
    hehe... 2 tygodnie bym na moim kompie obrabial "rolke filmu" z pleneru

a potem mi to w gazecie wrzuca w formacie nie wiekszym niz 15x20. chrzanie taka impreze
    bez przeliczenia zdzbel trawy na pierwszym planie tez moge zyc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a potem mi to w gazecie wrzuca w formacie nie wiekszym niz 15x20. chrzanie taka impreze
    bez przeliczenia zdzbel trawy na pierwszym planie tez moge zyc
    no to mamy podobne podejście. Nie będę wydawał na system Hasela (czy cos podobnego) 5x więcej niż na resztę sprzętu foto. Bo to by było do realizacji poniżej 1% moich robótek i musiałbym do tego w dodatku dopłacać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Z tym, że mimo wszystko królem wielkich formatów jest analog i to pewnie długo się nie zmieni. Nie wierzę że szybko powstanie np. Matryca 6x9cm i rodzielczości np. 200Mpix...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    Z tym, że mimo wszystko królem wielkich formatów jest analog i to pewnie długo się nie zmieni. Nie wierzę że szybko powstanie np. Matryca 6x9cm i rodzielczości np. 200Mpix...
    Są przystawki skanujące do LF. Film to dla nich pikuś Już 39MP Hassel daje jakość na poziomie slajdu 4x5", zasadniczo na forach średnioformatowych przyjęto nowe zabawki z umiarkowanym entuzjazmem - wywalić 40 kawałków i tak będzie trzeba żeby zadawać szyku przed klientami i być na topie, natomiast żeby faktycznie było to do szczęścia potrzebne, to już nie za bardzo.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    wywalić 40 kawałków i tak będzie trzeba żeby zadawać szyku
    zapomniales dodac ze te 40 kawalkow to w zielonej walucie i za oceanem .. u nas raczej ze 120k papierkow nbp

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    no to mamy podobne podejście. Nie będę wydawał na system Hasela (czy cos podobnego) 5x więcej niż na resztę sprzętu foto. Bo to by było do realizacji poniżej 1% moich robótek i musiałbym do tego w dodatku dopłacać.
    a ja szczerzemowiac patrzac po ostatnich cenach uzywek i starszych modelki coraz bardziej mysle o srednim formacie .. jesli nikon szybko nie wypusci d3xa to pewnie sie szarpne, tym bardziej ze powoli znajduja sie klienci na taka jakosc

sailor
    Gość

Domyślnie

Jacku .. ochydnie? jak dla mnie to najladniejsza srednioformatowka jaka wyszla .. szkoda tylko ze w polsce wlasciwie niedostepna a i na ebayu zaledwie w jednym sklepie.. oby sie to po photokinie zmienilo bo maja szans zaonkurowac powaznie z hasselem co oznacza spadek cen hassleka jzu mozna dostac o polowe taniej wiec moze jakby sinar sie postaral to byloby jescze ciut mniej. tym bardziej ze branduja go trzy firmy - sinar, rollei i leaf

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    Jacku .. ochydnie?
    Ja nie pisze o plikach , a o wyglądzie zewnętrznym. Podobnie zresztą nie gustuje w wyglądzie lustrzanek sony, reprezentujących podobny "styl".

Domyślnie

Wygląda jak zabawka... Mam wrażenie, że to nie zdjęcia tylko rysunki.
    Sailor, obyś miał rację z tymi cenami

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów