Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Z tym, że mimo wszystko królem wielkich formatów jest analog i to pewnie długo się nie zmieni. Nie wierzę że szybko powstanie np. Matryca 6x9cm i rodzielczości np. 200Mpix...
Są przystawki skanujące do LF. Film to dla nich pikuśJuż 39MP Hassel daje jakość na poziomie slajdu 4x5", zasadniczo na forach średnioformatowych przyjęto nowe zabawki z umiarkowanym entuzjazmem - wywalić 40 kawałków i tak będzie trzeba żeby zadawać szyku przed klientami i być na topie, natomiast żeby faktycznie było to do szczęścia potrzebne, to już nie za bardzo.
zapomniales dodac ze te 40 kawalkow to w zielonej walucie i za oceanem .. u nas raczej ze 120k papierkow nbp
a ja szczerzemowiac patrzac po ostatnich cenach uzywek i starszych modelki coraz bardziej mysle o srednim formacie .. jesli nikon szybko nie wypusci d3xa to pewnie sie szarpne, tym bardziej ze powoli znajduja sie klienci na taka jakosc
ale ten sinar ohydnie wygląda http://www.optyczne.pl/1215-nowo%C5%...od_Sinara.html
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7759
Jacku .. ochydnie? jak dla mnie to najladniejsza srednioformatowka jaka wyszla .. szkoda tylko ze w polsce wlasciwie niedostepna a i na ebayu zaledwie w jednym sklepie.. oby sie to po photokinie zmienilo bo maja szans zaonkurowac powaznie z hasselem co oznacza spadek cenhassleka jzu mozna dostac o polowe taniej wiec moze jakby sinar sie postaral to byloby jescze ciut mniej. tym bardziej ze branduja go trzy firmy - sinar, rollei i leaf
![]()
Wygląda jak zabawka... Mam wrażenie, że to nie zdjęcia tylko rysunki.
Sailor, obyś miał rację z tymi cenami![]()
Skontaktuj się z nami