Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja kupilem D40, a potem d80. Wole miec mozliwosc wyzwolenia mojej sb800 z body, szybki dostep do ustawien WB, ISO, szybki podglad na ekranie u gory (nie trzeba przelaczac w tryb info na D40/60. nawet nie wiecie jak sie cieszylem ze fotografujac dzieciaka 50/1.8 nie musze machac recznie AF. Pola AF, a tam zawsze mozna przekadrowac z Af-lockiem itd. tylko na prawde przy pozniejszym uzywaniu zaczyna sie czlowiek wkurzac. Nie mowie ze kazdy tak bedzie reagowal, ale ja swiadomie kupilem D40 a potem swiadomie przesiadlem sie na D80.
    Nikon

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

A ja myślę o jeszcze jednym aparacie do noszenia na codzień. Ma być używany w niezbyt bezpiecznych okolicach do street-photo i nie może być zbyt drogi. I jeśli D40 + kit spadłby poniżej 1000zł to będę się poważnie zastanawiał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez veg512 Zobacz posta
    Jak w temacie, co lepsze dla osoby dla której bedzie to pierwsza lustrzanka.
    W Fotojoker mozna znalezc Sony A200 z obiektywem Tamron 28-80mm f/3.5-5.6 czy sie to oplaca, czy obiektyw jest ok? Jesli chodzi o typ wykonywanych zdjec to beda to glownie zdjecia z wyjazdow plenerowe.
    Jakiej odpowiedzi się spodziewasz, zadając takie pytanie na tym forum?
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Omg, jak czasem czytam co niektórych to massakra normalnie, przestańcie uważać siebie za pempek fotograficznego świata, to że w Polsce część "fotografów" zarabia na weselach etc. D80 do tego jeszcze często z kiepskim szkłem i na dodatek marudzi o to o tamto to nie znaczy, że nie można tym(podobnym) aparatem robić zdjęć u "cioci na imieninach".
    Jest moda na lustrzanki i tyle, i nikt tego nie zabroni, taki przeciętny Kovalsky to kupije sobie D300 bo jest trendy i go stać i co najważniejsze idzie i robi zdjęcia. A tutaj czyta się o tym jakie to konfiguracje sprzętowe robią zdjęcia i tylko one, żadne inne, tylko zdjęć jakby mało :P

Do autora wątku: Idź do sklepu pomacaj (jak juz nie jeden pisał i to nie jednokrotnie) i kup to co najbardziej leży Ci w rękach. Każdym aparatem, ale to naprawdę każdym zrobidz wspaniałe zdjęcia, pod warunkiem, że wyjdziesz poza ten wątek i kupisz w końcu sprzęt i zaczniesz robić zdjęcia.

Co do systemu, to proszę przestańce pisać o wyborze systemu przy kupowaniu sprzętu w opisywanej tu klasie i cenie, taki system to można zmienić sobie ad hoc. Btw w dziale sprzedaż gość wyprzedaje Canona (2x body), szkło za 9999 - to może być system, ale nie body entry level.

Reasumując, idz i kup cokolwiek i pokaż fotki i ciesz się zakupem.
    pozdrawiam
    remos
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    Co do systemu, to proszę przestańce pisać o wyborze systemu przy kupowaniu sprzętu w opisywanej tu klasie i cenie, taki system to można zmienić sobie ad hoc. Btw w dziale sprzedaż gość wyprzedaje Canona (2x body), szkło za 9999 - to może być system, ale nie body entry level.
    Dokładnie...najtańsze lustro z jednym, góra dwoma kitowymi obiektywami - to nie jest system

700
    & 11-280

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gusiak11 Zobacz posta
    ...koledzy mieli d80 i sie pojawialy bad pixele po zrobieniu 3k-4k zdjec ( ja mam juz ponad 6k) i takie tam a w alfach tego nie ma. Czy ktos z forumowiczow moze cos w tej kwesti powiedziec??
    W Sony aparat sam mapuje hot pixele raz w miesiącu.
    Ostatnio edytowane przez MS3 ; 01-09-2008 o 11:41

700
    & 11-280

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów