Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    ................
    Eeeeeeeeeeeee tam
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Eeeeeeeeeeeee tam
    Argumentacja rulez!

Domyślnie

Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    A tyle mówi się o wyborze systemu a nie jednej puszki...
    Wypowiedź cytowanego przez Ciebie forumowicza świadczy o tym, że gros amatorów pyta o tanią i dobrą lustrzankę, a nie jakiś tam "system". Taka świadomość przychodzi często później i o tym też było na Forum Natomiast w koncepcji "tańsza puszka, droższe szkło" naturalnie nie ma nic śmiesznego.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Tego Tamrona bym nie brał. Zrobiłem nim kilka fotek, obejrzałem je, a następnie sprawdziłem czy aby na pewno włączyłem AF. Ten obiektyw jest strasznie mydlany.
    Co do A200 to nie mam zastrzeżeń. Gdybym miał wybierać pomiędzy D40 i A200 to wziąłbym jednak A200.
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Orientujesz się choć trochę w cenach zoomów Nikona z silnikiem?
    wiem, dobrze znam te oferte. to co napislam bylo oparte na obserwacji ludzi ze sklepu. codzienne spotykam sie z amatorami (mam takich ktorzy uwazaja a350 za pro sprzet). jak pokazesz im zoom za cene wieksza niz sam aparat - wyjda.

nie twierdze, ze sony ma super szkla. nie ma, nikt nie robi super kitow i tu wychodzi przewaga sony. mozesz kupic naprawde dobre szklo z minolty z smiesznie pieniadze na alledrogo (inna kwestia - jest ich malo) i podpiac do puszki. spora czesci z tych 8xx ofert nikona nie podepniesz, gdyz w d60 nie ma sruby.
    gdybysmy sie zastanawiali nad np d80/alfa200 polecilabym nikona.

inna kwestia, te obiektywy ktore wymieniles w wiekszosci sa odbierane (nie pisze, ze ja tak uwazam, bo znowu bedziesz musla wytluszczac druk) za kiepskie, a to mydla, a to cos tam, a to sros tam. ludzie sie tego boja. wejda na takie forum, jak to, naczytaja sie glupot i nie wezma, bo innym nie pasuje. u nas cos ,co nie jest stalkojebca nie robi zdjec.

taki wlasnie jest stosunek wiekszoszci klientow do nikona. slysze to dosc czesto. ze sie naczytali, zazwyczaj tu.

jak im powiesz, ze moga kupic np. 70-210/4 za np. 600-700 zl i jest to zajebiste, nie mydli, solidnie wykonane i inne rewelacje, to sa w niebowzieci. tylko ze dziala na srube.

malo ludzi narzeka na sony. minolta generalnie zbierala pochlebne opinie i to gdzies pozostalo. dodatkowo maja dobry marketing. nikon krzyczy aparatami za 9 tys + szklami za 5. bo te sa grejt.

z mojej storny - ja pozostaje przy systemie nikon + szkla tamrona/sigmy. mam jednego nikkora, bo byl dobry i tani.
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami Zobacz posta
    spora czesci z tych 8xx ofert nikona nie podepniesz, gdyz w d60 nie ma sruby.
    od kiedy to brak sruby powoduje, ze nie mozna podpiac danego szkla??

Domyślnie

Ludzie! Popadacie w paranoje z tym brakiem wiertarki... Każde lepsze szkło, czy to Nikkor, czy to Sigma w systemie Nikon ma teraz własny silnik. Niedawno ktoś tu próbował mi wyjaśnić, że owszem, ale są drogie, i nie da się używać starszej generacji szkieł z D40/60. A ja na to mówię - dobra, ale te twoje w tej chwili starsze szkła za kilka lat będą przestarzałe, a te moje obecnie nowe z silnikiem, będą się dopiero starzeć. I co za różnica jakie ma się body? To zawsze można zmienić, a szklarnia zostaje.
    Argument, że D60 nie ma wiertarki jest IMHO beznadziejny. A to, że kogoś przeraża cena szkieł generalnie - niech taki ktoś kupi sobie kompakta z mega zoomem. Bo po co komuś (kto i tak będzie używał tylko kita, albo patrzył aby jak najtaniej kupić jakiekolwiek szkło) lustrzanka?

Tyle. A wojna o to czy Soniacz czy Nikon w ogóle nie powinna mieć miejsca na forum NIKON.ORG.PL.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

od kiedy to brak sruby powoduje, ze nie mozna podpiac danego szkla??
    nie no podpiac podepniesz, ale nie nie kreci. podejrzewam, ze to dosc istotny argument dla amatora. dla mnie np. byl. wolalam kupic najpierw fz50 (taki lumix :P), odlozyc i miec od razu d80.

tak czy siak, wybor nalezy do autora watku. niech wezmie d40/d60, toc kazdy ma wlasne preferencje.
    D300 | Nikkor 17-55/2.8 | N35/2 | T80-200/2.8 | SB-800 | MacBook 13" | iP4 | photoblog

Domyślnie

Powiedz ile masz kasy na to lustro?
    nic...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów