Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: złe kolory?

Domyślnie złe kolory?

witam wszystkich serdecznie. zrobiłam fotkę mojej córce, trochę ja 'podrasowałam' w PS, wyszło to tak:

odebrałam właśnie odbitkę od fotografa i masakra jakas z kolorami! takie ziemiste, nieładne po prostu. co jest nie tak? potrzebuje to zdjecie na niedzielę. help!!

dzieki!

Domyślnie

Podejrzewam, że gdyby Twoje dziecko miało taki kolor skóry jaki ja widzę na monitorze, to nie robiłabyś mu zdjęć, tylko jechałabyś z nim do szpitala. Pokaż oryginał.

Domyślnie

nie użyłeś lampy do doświetlenia i zapewne dość mocno w ps-ie wyciągałeś z cieni.

Domyślnie

A może za labem siedział gość po ciężkim weekendzie i tak wywołał.
    Ja tak miałem ostatnio wysłałem fotki do odbitki, a po 2 dniach jeszcze dosłałem kilka z tamtych ale poszło już z innym zleceniem i kolory na jednych są inne niż na drugich, a wysłane pliki to kopie więc powinno być niby tak samo.
    D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzecie oko Zobacz posta
    Podejrzewam, że gdyby Twoje dziecko miało taki kolor skóry jaki ja widzę na monitorze, to nie robiłabyś mu zdjęć, tylko jechałabyś z nim do szpitala. Pokaż oryginał.
    hihihi no nieźle, w sumie to ona jest opalona a to zdjecie w oryginale takie...

tak mi się podoba to zdjęcie, może ktoś mi je jakoś ładnie tak szybciutko wyretuszuje, jak sie da w ogóle...

Domyślnie

może tak lepiej?

Domyślnie

Mnie się nie podoba niestety
    Foto jest nieostre i jak dla mnie prześwietlone.
    Takiej fajnej dziewczynce można zrobić ładniejszą fotkę.

Domyślnie

Nie no masakra... Nieostre i przewalone. Jeszcze trochę a nie miała by czoła i włosów tylko białą plamę powyżej noska... Wystaw jakieś inne bo po co z tego coś wyciągać jak można szybko zrobić coś ładniejszego.
    D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagatka Zobacz posta
    witam wszystkich serdecznie. Zrobiłam fotkę mojej córce, trochę ja 'podrasowałam' w ps, wyszło to tak:

odebrałam właśnie odbitkę od fotografa i masakra jakas z kolorami! Takie ziemiste, nieładne po prostu. Co jest nie tak? Potrzebuje to zdjecie na niedzielę. Help!!

Dzieki!
    jeśli nie ma podobieństwa zdięcia monitor-papier ,to czeka cię kalibracia monitora,zrób coś z poziomami i maską wyostrzającą w ps,inaczej fotografia jest raczej nie do przyjecia,,,
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexandrix Zobacz posta
    a może za labem siedział gość po ciężkim weekendzie i tak wywołał.
    Ja tak miałem ostatnio wysłałem fotki do odbitki, a po 2 dniach jeszcze dosłałem kilka z tamtych ale poszło już z innym zleceniem i kolory na jednych są inne niż na drugich, a wysłane pliki to kopie więc powinno być niby tak samo.
    zgadza się ,a problem jest wtedy gdy dasz cały reportaż ślubny i ci popaprają ,,
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów