Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    Kurdę jak szybko piszecie.... serio mam 800 ujęć, łatwo wam mówić w jakość a nie ilość, jak u mnie w regionie przychodzą ludzie z Łącka, Kamionki, Bączej Kuniny itp.... to takie wioski dookoła Nowego Sącza,
    ale skad sa ludzie to nie ma znaczenia. skoro nie znaja innej opcji to pytaja o taka ktora znaja. nie wiedza ze moze byc inaczej. albym z 200 zdjec jest tak ciekawy jak film ktory ma 8 godz...

pod koniec kazdy ziewa.

no i trzeba byc niezlym ajatollahem zeby pokazac z uroczystosci 200 CIEKAWYCH zdjec... zrobic mozna i 5000... ale selekcja powinna byc bardzo konkretna.

Domyślnie

R - znają opcję, bo jak przychodzą to mówią Oni mówili tyle i tyle..... te 800 ujęć to ubieranie, błogosławieństwo, Kościół, plener, zabawa, ocepiny zostaje do 2-3 w nocy zazwyczaj, lubię pstrykać na ślubach, normalnie bym już to olał, pracę inną mam

Domyślnie

Rlubię pstrykać na ślubach, normalnie bym już to olał, pracę inną mam
    No to pozazdrościć... bo ja mimo, że w to brnę to jakoś nie za bardzo lubię fotografować na ślubach/weselach. Powodów jest kilka:
    1) stres (trzeba non stop być czujnym by czegoś nie przegapić),
    2) lubię się bawić i męczę się jak widzę jak wiara się bawi, a ja stoję z tą kupą elektroniki w ręku o suchym pysku
    3) zdaję sobie sprawę, że i tak ludziom przeważnie podoba się co innego niż fotografującemu

Punkt pierwszy wynika pewnie z tego, że nie czuję się jeszcze dobrze w tego typu fotografii i cały czas się uczę. Jak dojdę do momentu (o ile dojdę), że stres mnie całkiem opuści to pewnie będzie lepiej

Domyślnie

prz3mo - stres też miałem na początku, ale po kilku weselach okazuje się że to schemat, msza w kościele zawsze podobna jest i w tych samych momentach dzieje się coś ciekawego, gorzej ze światłem, zawsze inaczej . Na samych zabawach.... fajnie jest, człowiek się naładuję pozytywnymi emocjami i wraca do domu zmęczony, ale jakiś taki szczęśliwy a to że się różnie praca podoba to fakt, u mnie o dziwo w regionie chyba nie ma dużej konkurencji - zresztą nie bardzo wiem, ale ja mam zlecenia ponieważ te potężne nudne albumy podobają się ludziom i "poczta pantoflowa" działa. Na tym weselu co teraz pokazałem było najgorzej ze wszystkich jakie robiłem (nie próbuje oczywiście bronić zdjęć) - nie wiem czy znacie rodzinę Smoleń z Męciny- od lat zajmują się produkcja hokejek, nart itp.... bardzo zamożni ludzie, ale strasznie ciężko się z nimi współpracowało - już nie będę się wdawał w szczegóły żeby sobie problemów nie narobić, ale ciężko było

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Wiem, że nie jest to ideał, pewnie przeostrzyłem albo coś Wydaje mi się jednak, że prawidłowa ekspozycja w kościele mogłaby pomóc odłożyć lampę na bok.
    W dodatku w takim kościele...

sv
    Gość

Domyślnie

Te ostatnie 3 foty to nie zabardzo Ci wyszły; kolor na każdej focie z zupełnie innej bajki. Zacznij może robić w RAWach.

Domyślnie

prz3mo - stres też miałem na początku, ale po kilku weselach okazuje się że to schemat, msza w kościele zawsze podobna jest i w tych samych momentach dzieje się coś ciekawego, gorzej ze światłem, zawsze inaczej .
    Ja też mialem już kilka ślubów, ale cały czas mam stres Rzeczywiście w kościele niby schemat, ale trzeba być czujnym
    U mnie jeszcze dochodzi problem z fajnymi pomysłami, w domu oglądam dużo dobrych zdjęć ślubnych innych, mam jakieś swoje pomysły na kadry.. a jak dojdzie do fotografowania to kompletna pustka w głowie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    ....a jak dojdzie do fotografowania to kompletna pustka w głowie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje
    Skąd ja to znam
    Powód chyba leży u Nas po stronie braku FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Skąd ja to znam
    Powód chyba leży u Nas po stronie braku FF
    FF ? Full Frame?
    Przecież to nie kwestia sprzętu. U mnie to raczej stres powoduje to spustoszenie. Byłem raz jako drugi foto, robiłem całkiem niezobowiązująco i tylko dla siebie, był to pierwszy raz w życiu, gdy robiłem w ogóle zdjęcia w kościele i... wyszły najlepiej ze wszystkich dotychczasowych.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów