Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    No tak, gdyby poświęcić każdemu zdjęciu parę minut obróbki to pewnie było by ok. Ale staram się nie ingerować potem w szczegółową obróbkę, żeby nie siedzieć od rana do wieczora nad poprawą krzywych itd... Z wesela mam 800 ujęć, razy parę minut nad każdym zdjęciem to była by masakra. Zazwyczaj tylko wyostrzam, suwakami poziomy delikatnie i tyle, w ps mam porobione skróty, żeby szybciej szło. Ile Wam zajmuje poprawa np. 800 ujęć??? może mam złą technikę??
    A nie lepiej zamiast w ilość, iść w jakość?

Domyślnie

Z wesela mam 800 ujęć, razy parę minut nad każdym zdjęciem to była by masakra.

chyba 80... nie? bo nie wierze ze mozna oddac 800 zdjec ze slubu i wszystkie idealne...

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

... Ile Wam zajmuje poprawa np. 800 ujęć??? może mam złą technikę??
    Na ślubie czyli od przygotowan do oczepin robię zazwyczja 500-600 kadrów ( z dwóch korpusów) zapisanych w rawach potem mimo mocnego komputera się z tym pierdykole z tydzień albo dwa z doskoku po parę godzin dziennie, znaczy się wywołuje te rawy no i jakieś tam minimalne poprawki w PS od razu robię, ale absolutnie bez jakiejś stylowej wyszukanej obróbki. Młodym daje 250 góra 300 zdjęć, a kto twierdzi, że praca fotografa ślubnego jest lekka i łatwa się srogo myli. Na szczęscie nie jest za często Zapieprz straszny, no ale za to przyjemna to jest
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-07-2008 o 10:36

pebees
    Gość

Domyślnie

Z wesela mam 800 ujęć,
    Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    chyba 80... nie? bo nie wierze ze mozna oddac 800 zdjec ze slubu i wszystkie idealne...
    On ma 800 z wesela, ze ślubu tylko 500...

Domyślnie

Ja naprawdę zawsze staram się walczyć, żeby lampy nie było widać, albo żeby jej po prostu nie było, ale nie szło mi w tym Kościele, na dowód, że próbowałem zobaczcie 2 takie same ujęcia jedno z lampą drugie bez.... szybka analiza i decyzja, że lampa musi być ;/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Niestety duża ilość zdjęć dla młodych to coraz bardziej powszechna sprawa...
    Byłem świadkiem rozmowy młodych z fotografem i w sumie pytali tylko o to ile będzie zdjęć... "bo wie Pan... studio X oferowało nam 1000 zdjęć za.... ".

Ja wychodzę z założenia, że młodym lepiej dać mniej zdjęć, ale dokładniej obrobionych niż dać im zrzut z karty.

Sam zaczynam zabawę z foto ślubnym i rzeczywiście czasem warto zrobić więcej ujęć, by mieć z czego wybrać te najlepsze, ale bronię się nogami i rękami by młodym dać "wszystko".

Domyślnie

MZ lepiej oddac 80 zapierajacych dech w piersiach niz 800 ktore wygladaja gorzej niz z aparatu kompaktowego za 300zl. nikt nie zmusza do przyjmowania kazdego zlecenia i nikt nie zmusza zainteresowanych do korzystania z naszych uslug jesli ktos inny oferuje wiecej i """lepiej""".

uwazam ze szanujacy sie fotograf slubny nie poplynie w opcje 800-1000 zdjec na plycie.

Domyślnie

Kurdę jak szybko piszecie.... serio mam 800 ujęć, łatwo wam mówić w jakość a nie ilość, jak u mnie w regionie przychodzą ludzie z Łącka, Kamionki, Bączej Kuniny itp.... to takie wioski dookoła Nowego Sącza, pierwsze o co pytają to czy zrobi pan tyisiąc ujęć i czy bedą kolorowe i czy tanio. Robię bardzo dużo ujęć z tego 200 do albumu a reszta na dvd. Ciasne ujęcia mam - ale to nie miał być wątek tej tematyki... zaraz cos wstawię ciasnego

Domyślnie

Ja naprawdę zawsze staram się walczyć, żeby lampy nie było widać, albo żeby jej po prostu nie było, ale nie szło mi w tym Kościele

gdybys ustawil aparat w M, to lampa nie bylaby Ci potrzebna. owszem, pewnie przepalibys swiatlo w drzwiach, ale aparat nie obcialby swiatla za wczesnie i lampa bylaby zbedna. nie mowie ze zle ze blyskales, ale roznica z i bez jest znikoma. problem tkwi z ustawieniu sprzetu okrpnych kontrastach i glebokich cieniach (?)

pebees
    Gość

Domyślnie

zobaczcie 2 takie same ujęcia jedno z lampą drugie bez.... szybka analiza i decyzja, że lampa musi być ;/
    Musi - dlaczego?
    Tym razem minuta:

Wiem, że nie jest to ideał, pewnie przeostrzyłem albo coś Wydaje mi się jednak, że prawidłowa ekspozycja w kościele mogłaby pomóc odłożyć lampę na bok.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów