Szukaj
Na ślubie czyli od przygotowan do oczepin robię zazwyczja 500-600 kadrów ( z dwóch korpusów) zapisanych w rawach potem mimo mocnego komputera się z tym pierdykole z tydzień albo dwa z doskoku po parę godzin dziennie, znaczy się wywołuje te rawy no i jakieś tam minimalne poprawki w PS od razu robię, ale absolutnie bez jakiejś stylowej wyszukanej obróbki. Młodym daje 250 góra 300 zdjęć, a kto twierdzi, że praca fotografa ślubnego jest lekka i łatwa się srogo myli. Na szczęscie nie jest za częstoZapieprz straszny, no ale za to przyjemna to jest
![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 30-07-2008 o 10:36
Niestety duża ilość zdjęć dla młodych to coraz bardziej powszechna sprawa...
Byłem świadkiem rozmowy młodych z fotografem i w sumie pytali tylko o to ile będzie zdjęć... "bo wie Pan... studio X oferowało nam 1000 zdjęć za.... ".
Ja wychodzę z założenia, że młodym lepiej dać mniej zdjęć, ale dokładniej obrobionych niż dać im zrzut z karty.
Sam zaczynam zabawę z foto ślubnym i rzeczywiście czasem warto zrobić więcej ujęć, by mieć z czego wybrać te najlepsze, ale bronię się nogami i rękami by młodym dać "wszystko".
MZ lepiej oddac 80 zapierajacych dech w piersiachniz 800 ktore wygladaja gorzej niz z aparatu kompaktowego za 300zl. nikt nie zmusza do przyjmowania kazdego zlecenia i nikt nie zmusza zainteresowanych do korzystania z naszych uslug jesli ktos inny oferuje wiecej i """lepiej""".
uwazam ze szanujacy sie fotograf slubny nie poplynie w opcje 800-1000 zdjec na plycie.
侍
Kurdę jak szybko piszecie.... serio mam 800 ujęć, łatwo wam mówić w jakość a nie ilość, jak u mnie w regionie przychodzą ludzie z Łącka, Kamionki, Bączej Kuniny itp.... to takie wioski dookoła Nowego Sącza, pierwsze o co pytają to czy zrobi pan tyisiąc ujęć i czy bedą kolorowe i czy tanio. Robię bardzo dużo ujęć z tego 200 do albumu a reszta na dvd. Ciasne ujęcia mam - ale to nie miał być wątek tej tematyki... zaraz cos wstawię ciasnego![]()
gdybys ustawil aparat w M, to lampa nie bylaby Ci potrzebna. owszem, pewnie przepalibys swiatlo w drzwiach, ale aparat nie obcialby swiatla za wczesnie i lampa bylaby zbedna. nie mowie ze zle ze blyskales, ale roznica z i bez jest znikoma. problem tkwi z ustawieniu sprzetu okrpnych kontrastach i glebokich cieniach (?)
侍
Skontaktuj się z nami