Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pierwszy Taniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rurek Zobacz posta
    powiedz-napisz czmu kopiować efekty kogoć a nie mżna gyc sobą
    nie mam pytan... sluchaj to moze zacznij robic noce poslubne, a nie sluby co?

Jesli chcesz byc soba i porzucic sztuke by zostac artysta to uwazam, ze fotografia slubna jest raczej mniej niz bardziej udanym polem ku temu.

Pal licho jak zaprosisz modelke i zrobisz z nia swoj oryginalny pomysl, ale oszczedz mlodych...

Zdjecie jest po prostu nieudane i tyle. Efekt jest znany i wykorzystywany odkad powstala lampa blyskowa, ale jak kazdy efekt musi byc uzyty dobrze. Tlumaczenie, ze chcesz byc soba jest raczej pozbawione sensu.

Pozdrawiam

Domyślnie

MikeP - nadworny mistrz ciętej riposty :P

Co do zdjęcia... widać ruch, taniec nie jest zamrożony. To wszystko. Osobiście bym nie chciał mieć takiego zdjęcia w albumie.... Ala na szczęście to nie jest mój problem....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rurek Zobacz posta
    To Twój problem - całe szczęście ;(
    Niestety jest bardziej odwrotnie niż autor myśli.
    Jeśli oglądającemu/oceniającemu zdjęcie się nie podoba to nieststy jest problem autora zdjęcia. Trza zrobić tak zeby sie podobało.
    A jak ktoś nie umie znieśc krytyki to niech zdjeć pod ocenę nie wystawia, albo poprosi moda o natychmiastowe zamknięcie watku po wstawieniu foty, zeby nikt niczego nie napisał
    Co do chalstania w polowie popieram opinie puchbeary, zresztą aby ocenic bardziej rzeczowo obejrzałem galerie autora i zauwazylem ze ma takie tendencje do "cięcia w pół" ciut po nogach, ciut po łokciach. Generalnie lubię ciasne kadry ale nie aż tak.
    Pozdrawiam GRUPA FOTOKUJAWY

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice/Opole

Domyślnie

nie "mzna gyc soba", bo nie wiadomo co to znaczy

A zdjecie jest slabe z innego powodu - jesli mialo byc slubne, mozesz dopsowac do niemal 90% par, bo i tak panna mloda i pan mlody sa tak niewyrazni, ze mozna przemilczec. Oczywiscie ze nie trzeba kopiowac i nalezy "cwiczyc" cos swojego, natomiast Tobie niestety moim (i jak widze nie tylko moim) zdaniem to nie wyszlo przynajmniej tym razem. A jesli to "nasz problem", to tak na prawde nie ma sensu umieszczania przez Ciebie zdjec, skoro nie chcesz nawet przyjac do wiadomosci ze zdjecie przez niektorych moze byc uwazane za nijakie. Tak jak wspomnial wronap - barwy ciekawe, ale same barwy to nie wszystko, bo rownie dobrze moznaby bylo zrobic zdjecie kolorowej kartce (bez obrazy). Nie ma sensu sie spinac, bo i po co - nigdy nie zadowolisz wszystkich. Natomiast najwazniejsze aby nie podobalo sie Tobie czy nam, a mlodym - a to mysle ze akurat bedzie sie mlodym podobalo, bo za pewne w zanadrzu masz jeszcze sporo "niewyszukanych" a po prostu klasycznych zdjec weselnych, ktore przez takie proby sa bardzo milo moim zdaniem urozmaicane

Pozdrawiam
    "Raz jeszcze spojrzał do kufla. Był pusty: przerażający widok."
    /Terry Pratchett/

Domyślnie

Mnie zdjecie w takiej formie podoba sie, co nie zmienia faktu, ze wolałbym ostre.

Zwolenników ostrych fotek zachecam do obejrzenia zdjęć Tomka Sikory z Maroka. Problem tkwi w tym czy potencjalny klient bedzie zadowolony.

Domyślnie

Oj, panowie - chlastacie się nawzajem, jakby Wam chodziło o nabawienie się wrzodów na żołądku. Szkoda zdrowia.
    Zdjęcie jest, jakie jest. Jednemu się spodoba, drugiemu nie. I o to chodzi na forum
    Osobiście chętnie bym widział chociaż jeden ostry i wyrazisty element na fotce.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    oj, panowie - chlastacie się nawzajem, jakby wam chodziło o nabawienie się wrzodów na żołądku. Szkoda zdrowia.
    Zdjęcie jest, jakie jest. Jednemu się spodoba, drugiemu nie. I o to chodzi na forum
    osobiście chętnie bym widział chociaż jeden ostry i wyrazisty element na fotce.
    popieram cie kolego
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Podoba mi się to zdjęcie. ma klimat i swoisty wyraz, dobrze jest i bez ostrości

Domyślnie

zdjęcie jest ok, podoba mi się, ale twoje zachowanie na forum już nie. zdjęcie może zostać uznane za artystyczne, ale jako jedyne zdjęcie z pierwszego tańca to w swoim albumie ślubnym widzieć bym go nie chciał
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Witam
    Na dzień dobry – osoby urażone moim zachowaniem – bardzo przepraszam.
    Co do samego zdjęcia- nie jest to jedyne zdjęcie wykonane podczas pierwszego tańca.
    Nie eksperymentowałem na młodych i w albumie będzie kilka całkiem „poprawnych” zdjęć wykonanych podczas I tańca.
    Za krytykę dziękuję
    Pozdrawiam Artur
    http://www.akfoto.pl - fotografia ślubna

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów