Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie DVD Strobist - ktoś ma?

Ktoś może jest w posiadaniu DVD? Jestem ciekaw wartości merytorycznych materialów zawartych na ich plytkach. Na stronie dział Lighting 101 jest kopalnią wiedzy, jestem ciekaw jak to się ma do DVD.
    POGO

Domyślnie

Ja mam. Kupiłem. Na 1 DVD masz podstawy na temat sprzętu. Na 4 następnych masz wykład - zaczynają od tematów ogólnych na temat fotografii, później o lampach, rozpraszaczach, metodach synchronizacji ... itd. itd. Na trzech ostatnich 6-8 są przykłady zastosowań tego co w wykładzie. Mnóstwo wiedzy!

Najlepsze jest to z jaką swobodą i luzem David Hobby robi zdjęcia z tymi lampami. Nie trzeba tam tysięcy lamp tylko liczy się genialna prostota. Poza tym wiele rzeczy (zwłaszcza modyfikatorów światła) ma zrobionych własnoręcznie. Na prawdę polecam zwłaszcza tym, którzy nie mają czasu na czytanie i wgryzanie się w tekst na stronie.

Jest jeden jedyny minus. Na wykładzie David mówi bardzo szybkim US/ang więc osoby mało wprawione mogą nie zrozumieć niektórych rzeczy. Jednak i tutaj się postarano - zrobiono napisy (oczywiście w j. angielskim). Nie wiem jaka jest ich jakość ale ... zawsze to jakas pomoc.

Do płytek dostałem prezent. Zestaw filtrów Rosco. Na prawdę miły gadżecik - nie jest to próbnik a zestaw wszystkich filtrów w arkuszach, które zostały użyte na DVD.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

A gdzie takie coś kupić?
    D700 N 24-70/2.8; 85/1.4; N 70-300 VR, SB-800, SB-600,
    flickr

Domyślnie

a cło?
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

na dvd nie ma cla
    flickr

Domyślnie

Tak zapłaciłem za to podatek - chyba 86PLN. W dokumencie celnym było napisane - materiały szkoleniowe na płytach DVD.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

Zamówiłem - zobaczymy co to jest
    flickr

Domyślnie

Myślę, że nie będziesz żałował. Nie jest to może TOPowa produkcja z fajerwerkami a po prostu zapis seminarium strobistów. Niesamowite są natomiast ostatnie 3 dyski. Tam można zobaczyć co to znaczy "Less Gear, more brain, better light". David Hobby pokazuje jak za pomocą aparatu kompaktowego zrobić dobre zdjęcie

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

heh, też zamówiłem. zobaczymy co będzie.
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów