Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wicklow, Ie

Oszczędny w słowach Awatar MarzycielPL
    Miasto
    Nibylandia (Konin)

Domyślnie Wicklow, Ie

Witam, bedac na krotkim urlopie w Irandii odwiedzilem Wicklow miejsce gdzie narodzilo sie chrzescijanstwo w tym kraju, poczynilem takie oto foto. Czy mozecie podpowiedziec co mozna zrobic zprzepalonym niebem i jak w gimpie wyciac ta zielonke po lewej stronie?? Wszelakie sugestie mile widziane. Pozdrawiam.

1.

2.
    D80+50/1,8+AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6G+Tokina 28-70 2,8+SB600+4GB SDHC KINGSTON+HOYA HMC UV(0)+MacBook 13,3", 2,1 C2D, 120 GB, 4 GB RAM, WD MyBook 750 GB
    http://www.digart.pl/centrum/digarty.html

Domyślnie

W cashel jest identyczna wieża
    D750X2 /FM/ dużo gratów

Domyślnie

Niezła rakieta
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

mi te przepały wcale nie przeszkadzają zwłaszcza jak niebo jest dokładnie dwubarwne.
    wiem, że na wyświetlaczu w aparacie przy takiej fotce całe niebo miga, ale chcieliście cyfrę, to macie

1. nieco inaczej bym skadrował, żeby krzyż miał swoje własne tło, bo z tą wieżą sie zlewa. a to że jest cała nieostra bardzo mi sie podoba.

2. mi sie nie podoba - jedynie jako zdjęcie poglądowe wieży.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

jak przedmówca:
    1. mniejsza przysłona np 2.8 to zleje tło i doda świetności ekspozcji
    2. może szerzej i z "gleby" uchwycić lekko źdźbła trawy lub mech na pomniku i też na mniejszej przysłonie
    Podpis niezgodny z regulaminem forum.

Uprawnienia umieszczania postów