Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie problem z pamiecią hdd kompa

Hej,

dziwna rzecz:
    mialem na HDD jakies 5 Gb wolnego miejsca, zrzucilem porcję fotek do obróbki (4Gb) i w trakcie obróbki w NX (obrobki rozciagnietej na kilka dni) zwolnilem z mojego HDD jakies dodatkowo 10 Gb pamieci (bo wiadomo- musialem miec miejsce na obrobione zdjecia ktore zajmuja wiecej). Odinstalowalem kilka programow, wykasowalem stare rzeczy, usunąłem z kosza wszystko- i po calej operacji obrobki i zgrania tych fotek na plytke dvd (i wykasowania z hdd) mam mniej wolnego miejsca niz przed cala operacja.

matematyka mowi ze powinienem miec teraz z 15 Gb a mam 2 Gb, gdzie podziała sie reszta ?? i jak to "naprawić"
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    Hej,

dziwna rzecz:
    mialem na HDD jakies 5 Gb wolnego miejsca, zrzucilem porcję fotek do obróbki (4Gb) i w trakcie obróbki w NX (obrobki rozciagnietej na kilka dni) zwolnilem z mojego HDD jakies dodatkowo 10 Gb pamieci (bo wiadomo- musialem miec miejsce na obrobione zdjecia ktore zajmuja wiecej). Odinstalowalem kilka programow, wykasowalem stare rzeczy, usunąłem z kosza wszystko- i po calej operacji obrobki i zgrania tych fotek na plytke dvd (i wykasowania z hdd) mam mniej wolnego miejsca niz przed cala operacja.

matematyka mowi ze powinienem miec teraz z 15 Gb a mam 2 Gb, gdzie podziała sie reszta ?? i jak to "naprawić"
    Punkty przywracania systemu.

Wykasuj stare.

Domyślnie

mozesz tez przejrzec katalogi tymczasowe - Temp. mozliwe ze jest tam sporo smieci. mozesz tez skorzystac z oczyszczania dysku - Strat-Programy-Akcesoria-Narzedzia systemowe.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Punkty przywracania systemu.

Wykasuj stare.
    prosze o wiecej wskazowek. gdzie tego szukac ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kroolik Zobacz posta
    prosze o wiecej wskazowek. gdzie tego szukac ?
    PPM na ikonę dysku --> Właściwości --> Oczyszczanie Dysku.

Tam znajdziesz właściwe opcje, poszukaj.
    Ostatnio edytowane przez ADAM1 ; 28-07-2008 o 20:49

Domyślnie

ok, wykasowalem stare pkt systemu ale doszlo tylko 1,5 Gb....jak sa jakies lepsze opcje to prosze o info...

dzieki

Domyślnie

Wykasuj pliki tymczasowe (temp) C/documents and settings/nazwa użytkownika/ustawienia lokalne/temp.

Domyślnie

aa w zapamieci. to jakby po usunieciu smieci nadal bylo duzo zajetego miejsca to odpal scandiska. tez prawym na dysku, wlasciwosci, narzedzia.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Utwórz nowy punkt przywracania sytemu i powtórz operację czyszczenia pozostałych.

Może tak być, że Twoje ostatnie operacje zostały zawarte w ostatnim punkcie.

Poza tym przeskanuj, zdefragmentuj, jednym słowem, POSPRZĄTAJ W DOMU SWOIM.

Domyślnie

Pomijając higienę osobistą komputera jw., pozostawianie sobie "tylko" 5 GB wolnego miejsca na dysku to dość ryzykowny manewr.
    Ile ma ten dysk w ogóle? Ja bym raczej jakieś aplikacje otłuszczone wywalił.
    Fiat Lux

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów