Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zalewajka

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

jeśli można pomarudzic... to 2-ka bylaby ciekawsza, gdyby nie przyciemnie nieba po skosie? sie filtr omsknal? ;>
    poza tym to przyciemnienie ma nierównomierne przejście i przy zwiekszaniu kontratu pojawily sie dziwnie odbarwione 'pasy' (przy okazji ucierpiala na tym znaczaco jakosc). calosc zapewne nabralaby ciekawszej formy, gdbys uzyl drugiej szarej-polowki na dole kadru. następna rzecz która mocno rzuca sie w oczy to te smoliste czernie w pasmie drzew... ktorych nie ma w odbiciu. na koniec kompozycja, kadr 50/50 w ogole tutaj nie pasuje, a juz lekkie przyciecie nieba dodaje do kadru wiecej harmonii, 'patyk' w LD i kepa drzew w PG sa dla siebie lepsza 'przeciwwaga' w tej scenie.

mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego ofensywnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Stawiarz Zobacz posta
    jeśli można pomarudzic... to 2-ka bylaby ciekawsza, gdyby nie przyciemnie nieba po skosie? sie filtr omsknal? ;>
    poza tym to przyciemnienie ma nierównomierne przejście i przy zwiekszaniu kontratu pojawily sie dziwnie odbarwione 'pasy' (przy okazji ucierpiala na tym znaczaco jakosc). calosc zapewne nabralaby ciekawszej formy, gdbys uzyl drugiej szarej-polowki na dole kadru. następna rzecz która mocno rzuca sie w oczy to te smoliste czernie w pasmie drzew... ktorych nie ma w odbiciu. na koniec kompozycja, kadr 50/50 w ogole tutaj nie pasuje, a juz lekkie przyciecie nieba dodaje do kadru wiecej harmonii, 'patyk' w LD i kepa drzew w PG sa dla siebie lepsza 'przeciwwaga' w tej scenie.

mam nadzieje, ze nie odbierzesz tego ofensywnie.
    Dzięki Marcin za rzeczową krytykę.

Co do filtra faktycznie tylko jeden zalozylem, co do skosu byl normalnie - tylko tam tak sie zlozylo, ze przy brzegu prawego kadru bylo slonce (tu wyciete) - dlatego tak jasne chmury wyszly - calosciowo sie zgadzam zupelnie z krytyka. Dobrze, ze piszczecie bo czlowiek moze spojrzec z boku na spokojnie na bledy jakie popelnia juz na miejscu nawet.

Jako ciekawostka oryginal

Domyślnie

Moim zdaniem najlepsza jedynka, choć nieco zbyt jasna.

Domyślnie

Zrobilem raz jeszcze nieco inna wersje 2...

Domyślnie

Tak ! Dwójeczka zdecydowanie wymiata

Domyślnie

Na jedynce tak jakbyś robił zdjęcie Canonem Ale i tak przypadła do gustu

Sorry za następnego posta, zapomniałem edytować poprzedniego ale musiałem dopisać że tak jest j.w.

Mimo,że zdecydowanie wolę klor to w tym zestawie wyjątkowo trafia do mnie BW w poprawionej wersji.
    NIKON - system

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów