Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Rozbieranie Tamrona 17-50mm

Witam Koledzy i Koleżanki.
    Wydarzył mi sie mały wypadek z tym szkiełkiem. Upadł z wysokości 1.70 na podłogę. Po wstępnych oględzinach stwierdziłem rozbity filtr Heliopan i lekko porysowaną powłokę szkła. Myślałem, że to już wszystko, ale zerknąłem na przysłonę i zobaczyłem, że listki przysłony rozsypały się.
    W związku z tym mam pytanie:
    Czy rozbierał ktoś z Was ten obiektyw i czy jest możliwe samemu poskładanie przysłony? Pozdrawiam
    Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

lepiej oddaj do serwisu - napewno już więcej go nie popsujesz.

pozdrawiam
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Domyślnie

Serwis w Warszawie wycenił naprawę na 500zł więc zrezygnowałem Myślę, że jest to kwota trochę za duża licząc, że jest to prawie połowa ceny obiektywu.
    Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

w którymś z numerów miesięcznika CHIP Foto Digital Video był podany sposób rozbierania obiektywu podany niestety na przykładzie któregoś z prostych "ruskich" Heliosów. Tu masz nowocześniejszą konstrukcję ale i tak zasada będzie zbliżona - może warto poszukać tej gazety ?

Domyślnie

Dzięki koledzy, ale chyba przyszedł czas na zmianę podstawowego szkiełka

Domyślnie

hehe dobre i mnie się takie cosik stało , naprawiłem to w krakowie za cenę 170zł. na ulicy siennej

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Uprawnienia umieszczania postów