Szukaj
Jak dla mnie to 2 lepsze bo na 1 dziecię blado wyszło. No i więcej rodzicielki widać
Patrząc na tytuł i autora wątku pierwsze pomyślałem, że pomyliłeś działy - spodziewałem się pszczółki![]()
Moim zdaniem na jedynce Maja jest za mocno doświetlona. Na dwójce nie podoba mi się oświetlenie prawej i lewej części twarzy innymi barwami światła. Doświetlałeś tylko lampą/lampami, czy również złotą blendą? Na Twoim miejscu próbowałbym delikatniej oświetlić lewą część twarzy i światłem o innej barwie.
P.S> Delikatnie z błyskami, żeby nie zrazić małej modelki do fotografii![]()
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Blado.. wersji było 10000cy, dlatego podana tez 2ka z mcniejszym kolorkiem.
Tylko blenda. Nie chce błyskać po oczach. Może rzeczywiście za mocno i niecelnie oswietliłem. Niedługo kolejne próby
dzięki
pozdrawiam
Tylko pamiętaj, że ja się naprawdę nie znam - poczekaj, na głos kogoś doświadczonego.
Na dwójce może lepiej by było ze srebrną albo białą? Podejrzewam, że dalej blendy nie możesz odsunąć, aby osłabić odbicie. Może kawałek białego brystolu by się sprawdził? Blenda srebrna i złota są mocno odbijające światło. Kombinuj, moim zdaniem trzeba ograniczyć ilość światła od blendy. Prawa strona twarzy oświetlana od okna niech będzie trochę bardziej oświetlona od lewej.
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Skontaktuj się z nami