Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Gniazdo mocowania statywu

Witam wszystkich, jako swiezak w dziedzinie DLSR mam pytanie, ostatnio zakupilem nikona d80, poprzednio mialem kompakta Sony p100, i teraz pytanie gwint w sony na statyw jest dlugi do konca a w Nikonie gniazdo na statyw na tylko 2-3 zwoje??prubujac kwrecic statyw w sony wkrecal sie do konca a tu tylko troche.. czy to jest okej??prosze o info..z gory dziekuje..Michal..Pozdrawiam

Domyślnie

Co to znaczy długi do końca? Jeśli średnica się zgadza to nie powinno być problemów.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Domyślnie

gniazda na statyw i statywy z tego co wiem maja standardowy gwint... chyba ze tamten był już z aparatem i jakieś takie inne cudo ma??
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Domyślnie

dzieki za prczeczytanie..srednica jest ta sama..chodzi o yo ze gniazdo w D80 ma 2-3 zwoi gwintu a w Sony mam z 6-7 zwoi gwintu, pytanie czy statyw wkrecony na 2-3 zwoi bedzie dobrze trzymal aparat..ile zwoi gwintu wy macie w swoich aparatach. bo sie zastanawiam czy to blad przy produkcji czy tak ma byc??dzieki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skreczsz Zobacz posta
    dzieki za prczeczytanie..srednica jest ta sama..chodzi o yo ze gniazdo w D80 ma 2-3 zwoi gwintu a w Sony mam z 6-7 zwoi gwintu, pytanie czy statyw wkrecony na 2-3 zwoi bedzie dobrze trzymal aparat..ile zwoi gwintu wy macie w swoich aparatach. bo sie zastanawiam czy to blad przy produkcji czy tak ma byc??dzieki
    Tak ma być.

Uprawnienia umieszczania postów