Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Wały Chrobrego

Domyślnie Wały Chrobrego

Mam dylemat z wyborm odpowiedniego kadru. Uparlem się że je zrobie 50-ką dla lepsej plastyki ale ta ma ściśle określony kąt widzenia.

Zdjęcia zostały wykonane podczas "Dni Morza" w Szczecinie 2008r.

Na pierwszym oba żaglowce w calości ale budowla dziwnie ciąży przy lewej krawędzi zdjęcia.
    1

Budowla i Dar Młodzieży są w równowadze ale z drugiej jednostki pozostał tylko dziób i jeden z czterech masztów.
    2

Zdjęcia oczywiście rozjaśnione, wyostrzone i kontrast podniesiony więc uwagi odnośnie obrobki mile widziane.

Domyślnie

Witaj, daleko mi do oceniania, ale w/g mnie mogłeś w procesie kadrowania całkowicie "wyciąć" drugą jednostkę pływającą.
    Marek
    D800 + parę szkiełek.

Domyślnie

Oba są ok.
    Na pierwszej faworyzujesz stateczek, natomiast na drugiej zameczek.

Osobiście mogę napisać że bardzo lubię focić 50 nie tylko ze względu na plastykę, ale na to, że zmusza mnie do myślenia.
    Pzdr!
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

jedynka ok ,dwójka kadrowałbym bez drugiej jednostki ,jest ucieta i niezbyt ciekawie to wygląda

Domyślnie

Mała próba.

3. czyli 2 po skadrowaniu.

Domyślnie

ja nie wiem jak fotografować Wały Chrobrego tak, by nie zrobić z tego pocztówki. Czasami myślę sobie, że to po prostu nie jest możliwe. One takie są. Raz, widziałem niezłą fotę Muzeum Narodowego. Tak więc oceniam raczej minorowo.
    Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
    http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Pięknie , pięknie .. żagle

Domyślnie

Bardzo ładne fotki, naprawdę

Ja dopiero raczkuję, potrzebowałbym rad starych wyjadaczy, więc jeśli ktoś wybierałby się w plener to jestem chętny
    D200 | MB-D200 | T17-50/2.8 | N35/1.8 | N50/1.8 | SB-600

Uprawnienia umieszczania postów