W istrukcji zaznaczony na czerwono przycisk, opisany jest jako wlacznik/wylacznik wspomagania AF. Na samym sterowniku (jak takze widac na ilustracji), do wylaczania wspomagania AF sluzy kombinacja "Mode" i "<". U mnie to wcisniecie opisane jako "NO AF-ILL", funkcjonuje w obie strony, tzn. jesli AF assist jest wylaczony to go wlacza, i odwrotnie. Natomiast wcisniecie i przytrzymanie (wg opisu z instrukcji) faktycznego przycisku uruchamiania AF assist, ani go nie wlacza, ani tez nie wylacza (w zaleznosci od aktualnego stanu). Po jego wcisnieciu i przytrzymaniu, slychac jedynie ciche "cyk" jednoczesnie z mrugnieciem diody "Ready" i diody wspomagania.
Czy ja czegos nie rozumiem, czy moze w instrukcji jest blad? Obojetnie jaka bedzie odpowiedz-- interesuje mnie takze, do czego w koncu ten zaznaczony na czerwono przycisk sluzy?
Zeby nie bylo -- w kartoniku z SU-800 nie mialem zadnej instrukcji obslugi (oficjalna dystrybucja NP). Wspomnianych wyzej informacji zasiegnalem z polskiej instrukcji obslugi zestawu do lampek makro, w ktorej jest tez dzial poswiecony wlasnie SU-800.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami