Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Jaki laptop?

Domyślnie Jaki laptop?

Witam. Żeby nie było za nudno w Cafe - przyjaciel poprosił mnie o radę - musi kupić laptopa. Nie szukamy jakiś drogich modeli.
    Warunki konieczne:
    Cena ma oscylować około 2.000,00 zł.
    Sprzęt ma być lekki - człowiek jest ciągle w drodze. Czasem go w plecaku nosi.
    Ma mieć możliwość wpięcia większej ilości RAM - przy organizacji jakiś imprez trzeba w PSie plakat, zaproszenia itp. obrobić i wysłać FTPem do drukarni...
    Warunki inne:
    - energooszczędność
    - osiągi jak najlepsze
    - WiFi - ale to chyba wszystkie mają...
    - dosyć duży HDD
    - jakość itp.
    - niezły wyświetlacz
    - dłuższa gwarancja
    - miejsce zakupu: najlepiej Wrocław

Wiem, że cena nie za wysoka, więc proszę nie pisać: "Takie rzeczy to w Erze". Szukam jakiegoś optimum, niezłego producenta (Asus?). Nie chodzi mi o elaboraty, chociaż te też będą mile widziane bo wiedzy nigdy dosyć.
    Sprzęt generalnie służyć ma do prowadzenia firmy (małe wydawnictwo), pisaniu listów, wystawianiu faktur, czasem małej obróbki graficznej i innych pierdół jak oglądanie filmów.

Mile widziane będą porady praktyków (sprzedawców, serwisantów itp.)
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

używany IBM T43P (matryca ips 1600/1200) mały, lekki, wszystkomający

poglądowo :
    http://allegro.pl/item383120060_rodz...d_rw_lodz.html

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Witam. Żeby nie było za nudno w Cafe - przyjaciel poprosił mnie o radę - musi kupić laptopa. Nie szukamy jakiś drogich modeli.
    Warunki konieczne:
    Cena ma oscylować około 2.000,00 zł.
    Sprzęt ma być lekki - człowiek jest ciągle w drodze. Czasem go w plecaku nosi.
    Ma mieć możliwość wpięcia większej ilości RAM - przy organizacji jakiś imprez trzeba w PSie plakat, zaproszenia itp. obrobić i wysłać FTPem do drukarni...
    Warunki inne:
    - energooszczędność
    - osiągi jak najlepsze
    - WiFi - ale to chyba wszystkie mają...
    - dosyć duży HDD
    - jakość itp.
    - niezły wyświetlacz
    - dłuższa gwarancja
    - miejsce zakupu: najlepiej Wrocław

Wiem, że cena nie za wysoka, więc proszę nie pisać: "Takie rzeczy to w Erze". Szukam jakiegoś optimum, niezłego producenta (Asus?). Nie chodzi mi o elaboraty, chociaż te też będą mile widziane bo wiedzy nigdy dosyć.
    Sprzęt generalnie służyć ma do prowadzenia firmy (małe wydawnictwo), pisaniu listów, wystawianiu faktur, czasem małej obróbki graficznej i innych pierdół jak oglądanie filmów.

Mile widziane będą porady praktyków (sprzedawców, serwisantów itp.)

Opinia serwisanta sprzetu medycznego moze byc? (z wyksztalcenia technik - informatyk).

Od pol roku uzywam notebooka Acer Extensa 5220.
    Specyfikacja do znalezienia na necie, ja dolozylem tylko 2 gb ramu i zmienilem 80 gb na 320 gb.
    Notebook wydajny, przyzwoicie lekki. czas pracy na bateriach przy jasnosci matrycy 50%, wylaczonej karcie LAN, wlaczonym WIFI, wylaczonym firewire, przy typowej pracy biurowej - okolo 2 h. film 1:30 spokojnie mozna obejrzec.
    notebook nie ma bluetooth, nie ma webcama wbudowanego, ale za to zaplacilem za niego 1600 pln (1700 jesli liczyc podmiane ramu i HDD).
    Cecha dla mnie najwazniejsza - polegam na nim jak na zawiszy. Sprzet niezniszczalny, skubaniec ma ciagoty do nauki latania, chcial mi gad zanurkowac, ale w pore zlapalem go za kabelek tak, ze tylko zmoczyl sobie rog matrycy... ale dziala dalej.
    Ja wiem, ze o Acer mowilo sie kiedys duzo i najczesciej zle. Ale obecnie no nie mam powodow do narzekan. On po prostu nie chce sie zepsuc. A wydajnosciowo jest calkiem calkiem - ja rozumiem, ze to nie jest maszyna w stylu Pavilion 96xx, ale raz ze cena nie ta, a dwa, ze moj acer zachowal glowna ceche notebooka - jest mobilny, bo i waga i czas pracy na bateriach na to powala.
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Uprawnienia umieszczania postów