Close

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 143

Wątek: Maroko

Domyślnie

Byłam w maroku 4razy teraz jade piaty ...
    zwiedziłam ten kraj od strony życia mieszkanców - zawze mieszkam u rodziny arabskiej ale tez od strony turysty

Auto...
    Wypozyczenie bez problemu
    trzeba uwazac na to co pokazuja inni kierowcy jadacy z na przeciwka ruchy reka wskazuja czy stoi policja
    jak juz cie złapią to łapówka ale trzeba sie tragować około 100 dirchamów
    przed ostrym zakretem warto trąbić
    by dac znac ze jedziesz

Kradzieze
    sa wszedzie i w Polsce rózniez

Hostele
    W wiekszosci miast sa tanie około 80 -120 dirchamow za noc

Jedzenie
    Warto próbować lokalnych specjałów jesli ktos ma ptoblemy z zoładkiem niech zabierze z poslki Stoperan
    Harira
    Tadzin - można zjesc gołebia
    Bedac w Marakeszu nalezy odwiedzic głowny plac i wczuc sie w atmosfere tego zycia nocnego

Fotografowanie
    czasami ludzie pojazuja rekoma ze nie zycza sobie fotografowania
    W islamie uwaza sie ze to zabiera muzułmanom dusze
    dlatego trzeba umiec szanować innych
    dobrze robić fotki z daleka i nie nachalnie
    usmiech czyni wszystko
    To jest kraj bardzaiej cywilizowany od innch krajów muzułmanskich była to jednak kolonia francuska

Meczet
    jeśli ktos nie wie - Nie muzułmanom jest zakas wstępu do meczetu - chyba ze jest on udostępniny do zwiedzania tak jak meczet hasana II w casablance
    mozna robić zdjęcia z daeka jesli ktos nam tego nie zkaze

Jesli kto ma jakies pytania niech pisze
    odpowiem
    poema

Domyślnie

Trochę moich i żony zdjęć z Maroka tutaj
    a tutaj trochę więcej zdjęć ale też porady i relacja tutaj

strony nie są ze sobą bezpośrednio powiązane albowiem przechodzę z wersji flash na html ale niestety z czasem nie nastarczam

jeśli komuś się do czegoś przyda to super
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Domyślnie

bardzo ciekawe zdjęcia i pomysł na stronę

pozdrawiam

poema

ps gdzie mozna cos takiego zrobić

Domyślnie

Wybieram się w marcu do Maroka. Leciał ktos w tym roku RyanAir`em z Frankfurtu Hahn ? Bo oferte maja korzystna do Marrakeszu, ale ciekaw jestem opinii na temat lotu i "przebojów" z liniami lotniczymi

Domyślnie

Lecialem,ale FRA-Fez,zadnych przebojow,wszystko o czasie.Pilnuj tylko wagi bagazu.
    Kuba

Domyślnie

i nie spotkały Cię zadne niespodzianki w postaci jakichkolwiek niedopłat, opóźnien, odwołań lotów ?

Domyślnie

leciałem do Tangeru miesiąc temu i wszystko było ok,
    jedyna rzecz jaka może być nie ok to jak samolot spadnie, resztę można sobie darować

Domyślnie

Lecialem na tej trasie FRA-Fez-FRA dwa razy,czyli cztery przeloty Ryanairem,nic nigdy przykrego mnie nie spotkalo.
    Jezeli dobrze wypelnisz wszystkie pola i platnosci przy rezerwacji nic pozniej nie doplacisz.Rygorystycznie przestrzegaja tych 15kg bagazu rejestrowanego,podrecznego nikt nie wazyl,no chyba,ze ewidentnie wielka torba lub plecak.
    Jedyne co moze miec wplyw na lot to pogoda,ale tu zadne linie lotnicze nie pomoga.Sniezycy raczej w marcu byc nie powinno
    Verus-wtedy to sobie mozna wszystko darowac
    Kuba

Domyślnie

plan mam taki - przelot Wrocław -> Fraknfurt Hahn -> Marakesz. Już na miejscu plan trasy: Marakesz -> do Zagory i dalej na Saharę -> powrót w rejon Agadiru -? na północ aż do Al-Dżadżidy -> powrót do Marakeszu na kilka dni relaksu i zakupy. Sądzicie, ze w 3 tyg pociągnę ten temacik ?
    Ostatnio edytowane przez stock ; 24-11-2009 o 22:53

Domyślnie

Pociągniesz i to lekko ! Tą trasę na 2 tygodnie luzie machniesz... Ja mam trasę następującą, Marrakesz-Tizn'Tishka-Warzazat-Zagora-oazy Akka i Tata-Erg Szikaka-powrót dołem w kierunku Atlantyku poprzez Sidi Ifni do Agadiru lub Marrakeszu. W tym roku zrobiłem inną pętlę, ale to inny temat.
    Natomiast Al-Jadidę sobie daruj nie warto, jak już do Essaouiry (obowiązkowo) i odbicie na Marrakesz.
    W razie pytań, służę pomocą.....ja za rok znów zrobię pętlę jak napisałem powyżej.
    Nikon i podróże ...

Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów