Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Nikon d200 - ps cs 8.0 - camera raw ???

Witam,
    Od wczoraj wertuję internet w poszukiwaniu lekarstwa na moją bolączkę, bez rezultatu niestety
    Posiadam Photoshopa CS 8.0 i nie mogę w nim otworzyć NEF-ów z NIKONA D200. Wcześniej miałam D70 i przy pomocy ADOBE CAMERA RAW 2.4 Beta otwierałam bezproblemowo. Podmieniłam już chyba wszystkie wersje ACR i niestety... Wersje dedykowane NIKONOWI D200 również nie działają... Skonwertowałam NEF-y do DNG, miałam nadzieję że to coś pomoże, niestety... Już nie wiem co mam teraz zrobić??? Pomóżcie!
    Pozdrawiam

Domyślnie

Niestety, potrzebujesz tutaj CS2 i camera raw 3.7: http://www.gballard.net/psd/adobecameraraw.html

Domyślnie

mozliwe ze nie da sie wiele zrobic, byl tu kiedys watek o tym ze CS2 nie czyta NEFow z d300 ... wiec mysle ze 8.0 moze sobie nie radzic z d200 ... co do konwersji na dng to watpie ze PS juz wtedy obslugiwal DNG bo to w miare nowy format... Sprobuj konwersji na TIFF to powinno pomoc
    Ostatnio edytowane przez sevenoo ; 23-07-2008 o 16:35
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

albo posłuż się lightroomem, z którego zawsze możesz wysłać do PS CS2 nefy przekonwertowane do tiffa i tam dalej obrabiać. W końcu lightroom bazuje na ACRze. Ja tak robię przy czym nie posiadam pełnego PSa tylko Elementsa.
    alexanderkozłowski ::: Nasza... Strona

Domyślnie

Bardzo dziękuję Pobawię się jeszcze konwersja do TIFF ,myślę jednak że trzeba zacząć ciułać na PS2.
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów