Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Oszczędny w słowach Awatar Captain Borrow
    Miasto
    Dom

Domyślnie Kilka pytań - rybie oko

Witam,

Zamierzam ściągać ze Stanów jakieś rybie oko.
    Dosyć interesująco przedstawia się tokina 10-17. (jakieś opinie o szkle? A może coś innego polecacie?) Słyszałem jednak, że może się zdarzyć, że szkło będzie miało BF/FF. Czy będzie się dało jakoś skalibrować to już w Polsce? Mam D80 niestety ,a nie D300 więc byłby to dla mnie dosyć spory problem.

Dodam jeszcze, że mam Tamrona 17-50 f/2.8, który by się ładnie uzupełniał z Tokiną (bo chyba ta tokina nie trzyma f/3.5 na 17mm)
    Ostatnio edytowane przez Captain Borrow ; 22-07-2008 o 20:33

Domyślnie

Rybie oko BF/FF?
    Toż to chyba szkiełko musiało by pomylić się w ustawieniu ostrości o jakiś 1km.
    Z5, D80, G7X, mototrud.pl

Oszczędny w słowach Awatar Captain Borrow
    Miasto
    Dom

Domyślnie

No to super, nie będę się dalej wachał

Domyślnie

wahał?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trud Zobacz posta
    Rybie oko BF/FF?
    Toż to chyba szkiełko musiało by pomylić się w ustawieniu ostrości o jakiś 1km.
    A jaką masz praktykę, z tego typu szkłami? Otóż BF/FF może tu występować tak samo jak w innych konstrukcjach.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Ale przy ok. 10mm naprawdę trzeba się postarać o sytuacją, w której BF/FF będzie miał praktyczne znaczenie
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Ale przy ok. 10mm naprawdę trzeba się postarać o sytuacją, w której BF/FF będzie miał praktyczne znaczenie
    Wierz mi, że takich sytuacji jest wiele. Miałem w ręku Nikkora 10,5/2.8, którego nabył kumpel i generalnie była to porażka...

Domyślnie

..ja z kolei miałem n10,5/2,8 prawie rok i odbieram go bardzo pozytywnie.. zarówno od przypadkowych nocnych plenerków skończywszy na eksperymentach ujęciach weselnych. Nie trafił mi się żaden FF/BF.. ale nie znajdzie kto nie szuka, cieszyłem się nim po prostu, stąd pozytywne wrażenie. Poza tym serwis na większośc nikkorów zza oceanu masz na miejscu.
    d800|d600|n28g|s50|n14-24|n24-70|t70-200|sb910|sb900|reporter dual rs

Uprawnienia umieszczania postów