Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Skąd modelki do aktu?

Tak się zastanawiam czy nie spróbować w tym temacie. Chatę już lekkto naświetliłem a żona się wstydzi. Mam pytanie do "akciarzy" (zwłaszcza sailora) skąd czerpie garściami te modelki i jaki jest sposób ich pozyskiwania. Czy potrzebne są spore nakłądy finansowe? A może to kumpele z osiedla? Podpowiedzcie jak zacząć w tym temacie. Wkrótce będę miał klucze do studia - może tam będzie bardziej profesjonalnie?

I jeszcze jedno mnie nurtuje - czy tym dziewczynom czasem nie obiecuje się gruszek na wierzbie? Nie chciałbym wyjść na...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

lucy-in-the-sky
    Gość

Domyślnie

ja póki co zaczynam,więc chyba nie ma co liczyć na jakąś profesjonalną modelkę(wiadomo - kasa),rozejrzę się za takimi początkującymi,dobry pomysł

Domyślnie

odgrzebać temat z przed 3 lat...patrz na daty
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Temat ciekawy, raczej niewiele stracil na aktualnosci. Lepiej odgrzebac, niz zakladac drugi taki sam.

Domyślnie

No właśnie.

Bo mi sie wydaje, ze maxmodels akurat sprawdza sie naprawde niezle.

Wystarczylo wrzucic pare przyzwoitych fotek z paru sesji i problemow z modelkami raczej nie ma. Chociaz z drugiej strony- nie pytałem o akty... mam na nie ogromną ochote, nawet na jedna sesje bardzo konkretny pomysl, ale jeszcze troche warsztat musze podciagnac zanim sie za nią wezme... wiec w kwestii podadnosci maxmodelowych uzytkowniczek na akty sie wypowiedziec nie moge.

Domyślnie

Niestety w aktach jest swego rodzaju koło zamknięte. Jak masz dobre zdjęcia to i modelki się zgłoszą, ale jak nie masz dobrych zdjęć to trudno o modelki, co z kolei powoduje, że nie zrobisz lepszych zdjęć.

Najlepsza w aktach jest szczerość, czyli opowiedzenie o swoim pomyśle, uzgodnienie kwestii finansowych, na przykład takich, że pomysł jest niekomercyjny, więc wszystko ma być robione dla satysfakcji a nie kasy itd. Im więcej modelka wie o sesji tym chętniej się na nią zdecyduje. Maxmodels jest OK, chociaż małe jest modelek do aktu. Ten rodzaj fotografii stał się wyjątkowo niepopularny, wszyscy wiedzą dlaczego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Ten rodzaj fotografii stał się wyjątkowo niepopularny, wszyscy wiedzą dlaczego...
    Dlaczego?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Ten rodzaj fotografii stał się wyjątkowo niepopularny, wszyscy wiedzą dlaczego...
    Oczywiście, że jest popularny Wystarczy spojrzeć na rozbierane (w całości lub częściowo) pstryki na fotka.pl albo portalach tego typu.
    Niestety ze zdjęciami na to niewiele wspólnego. Sailor ma tu rację, że najlepsza droga do dobrych modelek to poczta pantoflowa.
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

A ja w ramach OT muszę powiedzieć że bardzo mnie rozbawiło odniesienie tematu wątku do nazwy działu forum :P
    D80 + N18-70 + N50 + SB600

Uprawnienia umieszczania postów