Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie strażacki wiatrak

W Icmeler (Turcja) tydzień temu podczas burzy piorun uderzył w pobliską górę powodując pożar lasu. Jako, ze dojazd konwencjonalnego sprzętu na miejsce zdarzenia był żaden do akcji wkroczyły takie oto maszyny:

1.
    2.
    3.

ps.Zdjęcia zamieszczam jedynie jako ciekawostkę zdając sobie sprawę z ich kiepskiej jakości (N18-70 to nie szkło do fotografowanie obiektów latających )

Domyślnie

A jaki to fajny dzwiek wydaje, gdzies mam sfocone 2 Kamovy nad moim domem.
    Aviation Photography by Qna
    Grillowane marchewki, alpejskie szerszenie w bitej śmietanie i wulkan w sosie bałkańskim

Domyślnie

Wiem, upierdliwy jestem, ale u nas pisze się 'Kamow'. Tak samo jak Kałasznikow, a nie jakaś kaszanka z 'v', 'l' i 'sh'...

Domyślnie

co do dźwięku - potwierdzam. Kiedyś jak byłem u dziadka na wsi - 3 takie wyskoczyły z nad lasu. Myślałem że leci ich ze 20 - taki huk.

a na Twojej 3. fotce fajnie się zlały i zgrały śmigiełka

Domyślnie

w Icmeler latały chyba dwa - wahadłowo, ale hotel położony był u podnóża dwóch gór, więc efekty akustyczne były niczym z "Czasu apokalipsy" Wiatraki latały jak widać dość nisko i jeden ze strażaków z wiatraka chyba leżał na ziemi i patrzył, czy czerpak o coś nie zawadzi (zresztą widać go na zdjęciach w otwartych drzwiach)

Uprawnienia umieszczania postów