Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    (...) faktem jest, że zaprezentowałem wersję, która IMO jest lepsza i będę jej bronił.
    Jak juz napisalem wg mnei sa to dwa rozne podejscia. Swoim pokazales jak mozna to bylo zrobic inaczej. Jesli pokazales to po to zeby dyskutowac ze Twoje lepsze to wg mnei pomylka w zalozeniu bo dla mnie to co zmieniles nie bylo bledem czy aspektem dzialajacym na niekorzysc, ale chetnie wyslucham dlaczego taka perspektywa i takie linie jak w oryginale sa zle/gorsze od Twojej wyprostowanej wersji? Gdzie jest blad?

Wiesz, ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział mi kiedyś: "Rób zdjęcia poprawne, cukierkowe, takie jak u Cioci na imieninach". I ja bym na początku zwrócił uwagę na te papkowe szczegóły, które mogą w przedbiegach zdjęcie zdyskwalifikować. Czyli ma być ostre, proste, i nie przepalone. I to nie są moje słowa, lecz dużo mądrzejszego ode mnie.
    A jak się już nauczy podstaw, to zacznie eksperymentować. I ja się tego trzymam. Oczywiście Autor nie musi.
    Wiec uwazasz ze te bledy sa tak duze ze zdjecie "dyskwalifikuja w przedbiegach". tym bardziej czekam na odpowiedz gdzie dokladnie jest ten blad i jakies uzasadnienie.
    Co znaczy ze zdjecie ma byc proste? To ze okno na tym zdjeciu nie moze miec perspektywy z dwoma czy trzema punktami zbiegu tylko musi miec czolową tak jak to przedstawiles?

Z gory zalozyles ze autor nie zna podstaw i nie powinien eksperymentowac, naprawde potrzebujesz silnego argumentu uzasadniajacego dyskwalifikacje zdjecia zeby to stwierdzic.

Powtorze.. wg mnie nie wytknales bledów, pokazales jak ty bys to zrobil.. czyli jak mozna to bylo zrobic inaczej - inaczej czyli nie ma sensu dyskusja, ktore z tych zdjec jest lepsze bo to tylko kwestia stylu i gustu.

Podkreśliłem wyraźnie, żeby autor nie miał pretensji i nie był oburzony. Bo w Jego pierwszej ripoście chyba ów oburzenie się pojawiło.
    W internecie panuja pewne zwyczaje i duze litery sa odbierane jako krzyk.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Nie należy ,mz,prostować i "cywilizować" tego zdjęcia, bo tracimy przestrzeń przed oknem...Wersja prosta jest zbyt "płytka"...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Nie należy ,mz,prostować i "cywilizować" tego zdjęcia, bo tracimy przestrzeń przed oknem...Wersja prosta jest zbyt "płytka"...
    Pzdr
    Andrzej
    zgadzam się...to zdjęcie mniej idzie w architekturę, a bardziej w symbolikę, więc jego prostowane, a szczególnie ostrzenie burzy jego przesłanie...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Oryginał lepszy... przez prostowanie tego zdjęcia tracimy przestrzeń a co za tym idzie ginie też klimat tej pracy...

Domyślnie

Oryginał lepszy.
    Cytat Zamieszczone przez ineed Zobacz posta
    delete please.
    Autor nie wycofał prośby.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    zgadzam się...to zdjęcie mniej idzie w architekturę, a bardziej w symbolikę, więc jego prostowane, a szczególnie ostrzenie burzy jego przesłanie...
    Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Oryginał lepszy... przez prostowanie tego zdjęcia tracimy przestrzeń a co za tym idzie ginie też klimat tej pracy...

zgadzam sie w 100%
    Puszki i słoiki...

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrrum Zobacz posta
    Oryginał lepszy.

Autor nie wycofał prośby.
    uważam, że jego usunięcie zepsuje cały wątek
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Uważam że oryginał jest dobry i nie ma sensu nic w nim zmieniać .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

tylko oryginał - to zdjęcie jest mroczne, brudne, szare - takie jak rzeczywistość, którą przedstawia.
    nie wnikam, na ile to przypadek a na ile "artystyczny" zamysł autora

kurcze, gdyby to miało być klasyczne czy "przyjemne" zdjątko, to trzeba by na słońce poczekać,
    może jakąś doniczkę na balkon wystawić, brakujące szybki uzupełnić, a resztę obowiązkowo umyć - bo przecież "zasady" obowiązują

jest dobrze, bo jest klimat, przestrzeń, pole dla wyobrażni, "poczucie miejsca"....
    patrząc na nie - jestem "tam", jestem "stamtąd"

patrząc na wersję poprawioną - widzę tylko obraz za oknem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    uważam, że jego usunięcie zepsuje cały wątek
    Pobawię się w vodafone'a

Więc zdanie autora, dotyczące grzebania w jego zdjęciu się nie liczy?
    Wydaje mi się, że do tej pory zasadą nienaruszalną było, że to autor wątku decyduje o pozostawieniu modyfikacji jego pracy wykonanych przez innych forumowiczów.
    Czyżby to się zmieniło?
    Autor nie ma już nic do powiedzenia?
    Zdanie moderatora jest ważniejsze?

Mimo wszystko uważam, że należy wersję Autografa usunąć.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów