Szukaj
Nikon D70s AF-S Nikkor 18-70 mm f/3,5-4,5G ED
Zenit TTL Helios 44M-2/58
I tequila w barku.
Bardzo ładne zdjęcie. A dodatkowo monochrom bardziej wyraża atmosfere zdjęcia. Pozdrawiam użytkownika 70tki![]()
D70S + N 18-70/3.5-4.5 + N 50/1.8 + T 55-200/4-5.6 + S 10-20/4-5.6 + SB600
Your eyes see only what your mind is prepared to comprehend - Henri Bergson
Ja bym wyprostował i podostrzył.
uwazam ze wyprostowana wersja to juz calkiem inny styl. jesli cos prostowac to tylko prawa krawedz wg mnie.. ale w takiej perspektywie broni sie jaknajbardziej.
Mysle ze wyprostowane to taki "internetowy styl" czyli dobre rady forów internetowych.. zawsze takie same.
no offence Autograf.
ineed
moze jednak niech Autograf nie kasuje.. moze jakas dyskusja na temat fotografii sie w koncu uskuteczni.
Puszki i słoiki...
O!
Się dyskusja rozwinęła.
Pomysł i strzał - a nawet prawa autorskie są Twoje i tylko TWOJE! Z całym szacunkiem i bez żadnej zgryźliwości!
Więc jak? Pisać do moderatora o kasowanie? Czy zostawiamy, by podyskutować?
Chętnie podejmę polemikę.
-ed
Nawet o tym nie pomyślałem. Luzik.
Brzmi jakbys sie chcial pojedynkowac ktore lepsze. Dla mnie oba sa inne, a wprowadzone zmiany wrzucily to zdjecie do worka internetowej papki - zdjec po przejsciu podstawowej krytyki forów internetowych typu: nieostre, krzywe, przepalone. Nie jest to jakis manifest - nie twierdze ze to zawsze jest bezzasadne.. jednak w tym przypadku mysle, ze pozbawia zdjecie indywidualnego wyrazu.
P.S wyrazy pisane wielkimi literami sa uznawane jako krzyk. Edytuj poki mozesz bo wyglada agresywnie. Pozdrawiam
Puszki i słoiki...
Nie zamierzam się tu wywyższać, obrastać w piórka, czy stroić wszechwiedzącego i mega-super-doświadczonego fotografa. Bo tak nie jest. Natomiast faktem jest, że zaprezentowałem wersję, która IMO jest lepsza i będę jej bronił.
Nie atakuję Autora, jedynie podpowiadam - na tyle na ile umiem.
Wiesz, ktoś mądrzejszy ode mnie powiedział mi kiedyś: "Rób zdjęcia poprawne, cukierkowe, takie jak u Cioci na imieninach". I ja bym na początku zwrócił uwagę na te papkowe szczegóły, które mogą w przedbiegach zdjęcie zdyskwalifikować. Czyli ma być ostre, proste, i nie przepalone. I to nie są moje słowa, lecz dużo mądrzejszego ode mnie.
A jak się już nauczy podstaw, to zacznie eksperymentować. I ja się tego trzymam. Oczywiście Autor nie musi.
Podkreśliłem wyraźnie, żeby autor nie miał pretensji i nie był oburzony. Bo w Jego pierwszej ripoście chyba ów oburzenie się pojawiło.
Skontaktuj się z nami