Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: F80 i baterie?

Domyślnie F80 i baterie?

proszę państwa, mam problem z F80.otóż:
    zrobiłem już nim kilkanaście filmów, połowę z fleszem. i ostatnio pstryknąłem raz na sucho i aparat się wyłączył. i nic nie miga ani nic.
    i czy baterie się wyczerpały czy coś innego?

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Prawdopodobnie wyczerpały się baterie. Jeśli dużo robisz zdjęć to opłaci się kupić batery-pack i akumulatory R6. Jeśli do kilku filmów rocznie to baterie zakup na giełdzie 1/3 - 1/2 ceny sklepowej.
    Pozdrawiam WIST

Domyślnie

Potwierdzam super sprawa. Ponadto ergonomia aparatu lepsza.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

dzięki
    kupię bp jak dozbieram kasę..

Domyślnie

BP mojm zdaniem totalnie nieoplacalny.
    Kosztuje ze 200 zl, dobre baterie na gieldzie (Panasonici, Sanyo) to koszt 9 zl za sztuke, wystarczaja na 15-20 filmow. Co przy robieniu ok 1 tygodniowo nijak zakup BP sie nie zwroci.

Domyślnie

Z BP to dopiero F80 wyglada jak aparat a nie pokemon
    wiesz co trzymasz w łapie, kupisz akumulatorki za grosze i nie łazisz po giełdach
    Trza kupić NIKONa new sezon w PLS Sovia and PLK MKS

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

tak, tak...tylko batterypack + dobre aqu...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Mi też kiedyś się "zaciął" F80 tak jak Tobie, i również zastanawiałem się co się stało, ponieważ wcześniej wyświetlacz nie pokazywał wyczerpujących się baterii tak jak powinien. Ponieważ miało to miejsce we wrześniu na wycieczce nad morze, problem stał się na tyle poważny, że wszelkie sklepy z ewentualnymi bateriami były pozamykane. Po powrocie zakupiłem BP i dokupiłem 2 komlety akumulatorków z ładowarką i zapomniałem o problemie. Oczywiście potwierdzam lepszą ergonomię i ładniejszy wygląd. Do tej pory poza ciężarem nie dostrzegłem wad takiego zestawu i szczerze go polecam.

Pozdrawiam
    F80 + MB-16, N28-105D, N18-55VR, N70-300G, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL
    BP mojm zdaniem totalnie nieoplacalny.
    Kosztuje ze 200 zl, dobre baterie na gieldzie (Panasonici, Sanyo) to koszt 9 zl za sztuke, wystarczaja na 15-20 filmow. Co przy robieniu ok 1 tygodniowo nijak zakup BP sie nie zwroci.
    Jest jeszcze inny aspekt. F80 sam w sobie nawet z lekkim obiektywem jest dość niewygodny w trzymaniu (b.niski). Po przyczepieniu ciężkiej lampy, i jakiegoś cięższego szkiełka z BP ergonomia gwałtownie wzrasta. Ja używam go zawsze i juz nie wyobrażam sobie pstrykania bez niego.
    Żurek

Domyślnie

Tyle, ze w F80 to bez spustu, totalna wydmuszka ten BP.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów