proszę państwa, mam problem z F80.otóż:
zrobiłem już nim kilkanaście filmów, połowę z fleszem. i ostatnio pstryknąłem raz na sucho i aparat się wyłączył. i nic nie miga ani nic.
i czy baterie się wyczerpały czy coś innego?
Szukaj
proszę państwa, mam problem z F80.otóż:
zrobiłem już nim kilkanaście filmów, połowę z fleszem. i ostatnio pstryknąłem raz na sucho i aparat się wyłączył. i nic nie miga ani nic.
i czy baterie się wyczerpały czy coś innego?
Prawdopodobnie wyczerpały się baterie. Jeśli dużo robisz zdjęć to opłaci się kupić batery-pack i akumulatory R6. Jeśli do kilku filmów rocznie to baterie zakup na giełdzie 1/3 - 1/2 ceny sklepowej.
Pozdrawiam WIST
Potwierdzam super sprawa. Ponadto ergonomia aparatu lepsza.
Pzdr, Andrzej
Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .
dzięki
kupię bp jak dozbieram kasę..
BP mojm zdaniem totalnie nieoplacalny.
Kosztuje ze 200 zl, dobre baterie na gieldzie (Panasonici, Sanyo) to koszt 9 zl za sztuke, wystarczaja na 15-20 filmow. Co przy robieniu ok 1 tygodniowo nijak zakup BP sie nie zwroci.
Z BP to dopiero F80 wyglada jak aparat a nie pokemon![]()
![]()
![]()
wiesz co trzymasz w łapie, kupisz akumulatorki za grosze i nie łazisz po giełdach![]()
![]()
Trza kupić NIKONa new sezon w PLS Sovia and PLK MKS
tak, tak...tylko batterypack+ dobre aqu...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Mi też kiedyś się "zaciął" F80 tak jak Tobie, i również zastanawiałem się co się stało, ponieważ wcześniej wyświetlacz nie pokazywał wyczerpujących się baterii tak jak powinien. Ponieważ miało to miejsce we wrześniu na wycieczce nad morze, problem stał się na tyle poważny, że wszelkie sklepy z ewentualnymi bateriami były pozamykane. Po powrocie zakupiłem BP i dokupiłem 2 komlety akumulatorków z ładowarką i zapomniałem o problemie. Oczywiście potwierdzam lepszą ergonomię i ładniejszy wygląd. Do tej pory poza ciężarem nie dostrzegłem wad takiego zestawu i szczerze go polecam.
Pozdrawiam
F80 + MB-16, N28-105D, N18-55VR, N70-300G, SB-800
Jest jeszcze inny aspekt. F80 sam w sobie nawet z lekkim obiektywem jest dość niewygodny w trzymaniu (b.niski). Po przyczepieniu ciężkiej lampy, i jakiegoś cięższego szkiełka z BP ergonomia gwałtownie wzrasta. Ja używam go zawsze i juz nie wyobrażam sobie pstrykania bez niego.Zamieszczone przez gALL
Żurek
Tyle, ze w F80 to bez spustu, totalna wydmuszka ten BP.
Skontaktuj się z nami