Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Pytanie do uzytkownikow F100...

Czy z podpietym obiektywem manualnym w wizjerze jest tylko f-- zamiast zadanej przyslony? W moim F100 widze ze puszka mierzy swiatlo z manualem ale nie podaje wartosci tylko f--.

Domyślnie

To normalne, F100 nie jest w stanie odczytać liczby przesłony z obiektywu manualnego.

Domyślnie

Hmm... zapytalem dlatego ze np. D200 czyta i swietnie sie to przedstawia ze szklami manualnymi a myslalem ze w puszce analogowej jest to raczej normalne. Dzieki za odpowiedz kiemlo.

Domyślnie

D200 nie czyta sam z siebie. Musisz mu powiedziec jakie szklo zalozyles.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Hmm... zapytalem dlatego ze np. D200 czyta i swietnie sie to przedstawia ze szklami manualnymi a myslalem ze w puszce analogowej jest to raczej normalne. Dzieki za odpowiedz kiemlo.
    D200 ma bardziej rozbudowane menu niż F100.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacku to ja juz stwierdzilem od wczoraj a druga rzecz ktora mnie zasmucila w F100 to brak piorytetu migawki na AF-C szkoda bo przy tak szybkim AF byla by to super sprawa.

Domyślnie

Tak to tylko F6 - wśród analogów AF. F5 też nie odczyta przyslony. Chcesz, żeby analog odczytał wszystko z obiektywu - kup jakieś F3 czy coś z epoki po wprowadzeniu Ai.
    D700, MB-D10, D80, MB-D80, N16-35/4G VR, N 24-70/2.8G, N18-200VR, N 70-200 2.8VR, N AF85 1.4D, T90 2.8, N50 1.8D, N24-85ED, SB-800, SB-600, SB-28DX, ringflash Delta, MF 055 XPROB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomson Zobacz posta
    Chcesz, żeby analog odczytał wszystko z obiektywu - kup jakieś F3 czy coś z epoki po wprowadzeniu Ai.
    pytanie co sprocket ma na myśli, mówiąc o obiektywie manualnym. Nikkora czy coś na M42 ?
    Jak coś z przejściówką to nic mu nie odczyta przysłony, nawet F3.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    pytanie co sprocket ma na myśli, mówiąc o obiektywie manualnym. Nikkora czy coś na M42 ?
    Jak coś z przejściówką to nic mu nie odczyta przysłony, nawet F3.
    Z M42 nawet tej przysłony nie przymknie żaden nikon, więc jej odczyt w takich sytuacjach, to i tak przyrost formy nad treścią, by był.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Jacku to ja juz stwierdzilem od wczoraj a druga rzecz ktora mnie zasmucila w F100 to brak piorytetu migawki na AF-C szkoda bo przy tak szybkim AF byla by to super sprawa.
    No jak nie ma, jak ma. Przynajmniej mój ma.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów