Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Lowepro Fastpack i statyw

Szanowni,

Czy może ktoś wypracował sobie (domowy?) sposób mocowania statywu do Lowepro Fastpack?
    (jeżeli ktoś chce konkretne parametry to chodzi o duet Fastpack 350 i Manfrotto 055PROB).

Domyślnie

na szelkach chyba masz miejsce do zamocowania statywu

Domyślnie

Na jednej jest kieszonka na telefon, na drugiej slot na akcesoria SlipLock...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B.K. Zobacz posta
    Na jednej jest kieszonka na telefon, na drugiej slot na akcesoria SlipLock...
    chodamą górę szelek masz tam z obu stron regulowane paski i tam można spróbować zamocować

Domyślnie

a juz kupiles i kombinujesz czy dopiero bedziesz kupowal i planujesz mocowanie? bo brak porzadnego mocowania statywu to jedyna rzecz ktora mnie jak na razie powstrzymuje od tego plecaka. cala reszta bardzo mi pasuje, ale mam dosc chodzenia z plecakiem i dodatkowym paskiem od pokrowca na statyw. jak kupiles to jak wrazenia? fajny ten plecaczek?
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Domyślnie

Computrekker AW obecnie jest nawet tańszy o kilka zł niż Fastpack 350, nad nim pomyśl bo jest przyzwoicie przystosowany do transportu statywu.
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

albo Flipside 300, on też ma uchwyt do statywu
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malisz Zobacz posta
    a juz kupiles i kombinujesz czy dopiero bedziesz kupowal i planujesz mocowanie?
    Już go mam.

Jakoś mnie nie powalił - liczyłem na więcej miejsca (na wcisk wchodzi to co mam D70, S30, N50, N18-70, N70-300, SB800, kilka filtrów Cokin). Ale odpowiada mi sposób dostępu do body - jak się chce zmienić obiektyw, to już więcej zachodu...Podobnie z dostępem do kieszeni...

Odpowiada mi też (skromne) miejsce na inne osobiste szpargały... Z reguły w plecaku muszą się jeszcze zmieścić batoniki dla potomstwa, peleryny od deszczu i musowo picie . Nie noszę często statywu, ale teraz, z powodu wyjazdu nad Bałtyk zacząłem kombinować.... Ba, przyznaję, że podejmując decyzję o Fastpack'u, w ogóle nie pomyślałem o statywie...

Flipside jest dla mnie za fikuśny
    Computrekker natomiast - jak mniemam - bezwzględnie wymaga zdjęcia z pleców, żeby cokolwiek wyjąć.

Na upartego można statyw przymocować prostopadle do plecaka, za pomocą pasków, które przytrzymują dolną klapkę, ale to słabo zda egzamin, bo można kogoś/coś zahaczyć.

Domyślnie

hmm, czyli Fastpacka sobie odpuszczam.
    Myślę jeszcze nad Flipsidem 300, ale tam też nie widzę za bardzo miejsca na dodatki.

Ja myślę jeszcze o czymś takim:
    http://www.caselogic.com/slr_camera_...modelid=112009

Niby tu też nie ma miejsca na wodę, ale wygląda całkiem ciekawie, jest dość pojemne i całkiem niedrogie.

Uprawnienia umieszczania postów