Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie problem z sb 600

Witam .
    Mam sb 600 i ostatnio mam z nią problem typu bardzo długo piszczy po zrobieniu zdjecia , wcześniej tak sie nie działo akumulatorki są naładowane nawet kupiłam nowe i to samo się dzieje . CZy ktoś miał taki problem , proszę o pomoc . Czesto pracuje z ta lampa i nie wiem co mam zrobic serwis jest w warszawie ale z tego co wiem strasznie długo sie czeka .
    silwiako

Domyślnie

piszczy i nie ładuje (to źle) czy piszczy i lampka świeci? (to normalne)

Domyślnie

lampka gotowości świeci , zrobie zdjecie to miga i strasznie dlugo piszczy

Domyślnie

to znaczy ze wali "pelnym blyskiem" cos pokreciles w ustawieniach ekspozycji... moze przyslone skreciles drastycznie?

Domyślnie

Raczej nie , poniewaz na kazdych ustawieniach atomat czy manualnyche piszczy

Domyślnie

ale ona powinna piszczec!, tylko po zrobieniu zdjecia jak szybko zapala sie czerwona kontrolka... ile sekund?

Domyślnie

1. napisz w jakich warunkach robisz te zdjęcia (jasno, ciemno ...) jakie masz ISO i paramatry ekspozycji (czas, przesłona)
    2. zrób test - ustaw lampę w trym M, ustaw powiedzmy 1/8 mocy i błyśnij - zobacz czy zmienił się czas ładowania/piszczenia.
    3. Jakie masz akku w lampie (pojemność, firma) i jak masz możliwość zmierz jakie mają rzeczywiste napięcia zmierzone woltomierzem?

bez podania takich podstawowych informacji to możemy równie dobrze wróżyć z fusów dlaczego ci lampka tak długo ładuje.

Domyślnie

Moja SB600 też piszczy. Ale póki ładuje i błyska w ogóle się tym nie przejmuję.
    Moja rada: niech sobie piszczy. Problem będzie gdy będzie piszczeć a czerwona lampka nie będzie się zapalać
    Druh Synchro Pinhole
    http://www.spychalski.info

Domyślnie

Może reset pomoże?
    Marek
    D800 + parę szkiełek.

Domyślnie

pytanie zadał, odpowiedzi było kilka, a tu ani dziękuję ani pocałuj mnie w d....ę LOL co za czasy.....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów