Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Bracket do lampy i parasolki

Witam,

Chciałbym zapytac czy wie moze ktos z Was czy w Polsce mozna gdzies kupic taki bracket http://cgi.ebay.co.uk/Flash-Shoe-Umb...3286.m14.l1318 do połączenia speedlight'a z parasolką na statywie?

Szukałem w roznych sklepach fotograficznych ale nie znalazlem:/ Z gory dziekuje za pomoc

Michał

Ostatnio edytowane przez jacek.gold ; 19-07-2008 o 00:48

Domyślnie

Szukalem na allegro i tez ciezko znalezc:/ nawet ogolnie pod haslem bracket jest niewiele ofert

Domyślnie

A mnie z kolei interesowalyby takie brackety. Dzieki nim na statywie mozna umiescic wiecej lamp niz tylko jedna. Spotkal sie ktos z takimi (albo podobnymi), ale nie tak drogimi jak te Manfrotto?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wiem że nie jest to taki uchwyt jak pytałeś Ale ten też jest pomysłowy i chyba wart wypróbowania http://www.allegro.pl/item401292168_...ca_kulowa.html

ps. Zalicytowałem 2szt jak dojda to napiszę jak to po macaniu wypadło
    Ostatnio edytowane przez jacek.gold ; 19-07-2008 o 14:26

Domyślnie

Dzięki za pomoc Jacek

Michał

Domyślnie

Zabawki doszły więc zgodnie z wcześniejszą deklaracją krótki opis:
    -klips jest na w miare mocnej sprężynie i trzyma się mocno a co ważne jest metalowy z gumami na końcu więc się szybko nie złamie jak by to mogło być w przypadku plastiku
    - głowica jest ruchoma w wystarczającym stopniu tak że można swobodnie manewrować lampką
    - kula głowicy jest metalowa z karbowaniem i tu tylko obawiam się że wytarcia części plastikowej o metal i luzów ale za tą cenę to mozna kupić następny uchwycik za jakiś czas

W związku z tym że w ostatnią sobotę moja lampka stojąca na podstawce na kolumnie orkiestry raczyła lotem swobodnym spaść z około 2,5m gdy jeden z weselników raczył zatoczyć się w stronę orkiestry, to polecam mocowanie dodatkowych światełek w miejscach poza zasięgiem bo lampka zmarła

Uprawnienia umieszczania postów