Szukaj
Jak dobrze rozumie oprócz biegłego władania programami graficznymi niezbędna będzie umiejętnoć odzyskiwania danych z uszkodzonych nośników...
... zaczne od pewnego laptopa
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Moja mama stwierdzila ostatnio, ze ta cyfrowa fotografia to sie jej w ogole nie podoba. Na wyjazdach robi zdjecia, zgrywa na dysk twardy i tam sobie siedza. Kiedys trzeba bylo dac film do wywolania i wziac odbitki. Mogla sobie wsadzic do albumu czy powiesic. A teraz tylko na monitorze oglada, bo nikomu sie nie chce isc do labu zeby je na papier przelali![]()
Miejsce na Twoją reklamę.
"Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."
z tą praca w labie to chyba niestety bez znajomości to nie będzie tak łatwo. Ja potrzebuje zrobić praktyki właśnie w jednym z takich zakładów i niestety po obdzwonieniu chyba 30 placówek wszędzie mówią że mają wręcz za dużo pracowników i chętnie by się pozbyli.![]()
Czasy szybkich praktyk i praktykantów ktorzy przychodzili do zakładu pospac juz bezpowrotnie minęły , konkurencja typu fotojoker , media , saturn , wykonczyły albo własnie wykańczają branżę foto w naszym kraju , nie opłaca sie juz inwestowac 100 000 euro w maszyny bo czas zwrotu poniesionych srodków jest zbyt długi. Generalnie klient ma tanie odbitki przeciętnej jakosci , laboranci muszą pracowac jako ( serwisanci , laboranci , sprzedawcy , sprzątacze , fotografowie) wiec nie jest zle ale nikt za darmo nie będzie Cię uczyl bo w tej chwili wiedza to najdrozszy towar. Dodam ze w naszej firmie 90 % uczni jak zobaczyło pracę laboranta czyli : zapieprz przy duzej ilosci odbitek , praca na akord i ciągłe narzekania klientow co do jakosci (brak czytanie instrukcji aparatów kupowanych w m.m) to rezygnowało i odbębniało robotę.
Jesli mogę Ci cos podpowiedziec to badz wiarygodny , słuchaj uwaznie co do Ciebie na praktykach mówią nie boj sie zadawac pytań nawet głupich no i pracowitośca mozna liczyc na wypłatę rzędu 2000 - 3000 w przyzwoitym labie.
pozdrawiam
F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !
Skontaktuj się z nami