Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Praca w labie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilus Zobacz posta
    osz kurde to dopiero jazda..

z tą taniochą to przesadziłeś (-:
    Frontier 500 był uwzględniony w planach ale, skoro i tak robi go Noritsu to nie mam już zaufania do Fuji.
    Różnic w jakości nie zauważysz przy tej samej konfiguracji chemia/papier, kwestia mądrego ustawiena maszyny

pozdrawiam
    A tak jeszcze zapytam kto Ci maszynkę ustawiał Robert czy Piotrek ?
    pozdrawiam

Domyślnie

Jak dobrze rozumie oprócz biegłego władania programami graficznymi niezbędna będzie umiejętnoć odzyskiwania danych z uszkodzonych nośników...
    ... zaczne od pewnego laptopa
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucki Zobacz posta
    Część ludzi, którzy archiwizują z cyfraków na twardych dyskach i tanich płytach wróci do wywoływania na papier po tym jak padnie im pierwszy twardziel lub płytka i bezpowrotnie znikną wspomnienia z wakacji w Egipcie
    Moja mama stwierdzila ostatnio, ze ta cyfrowa fotografia to sie jej w ogole nie podoba. Na wyjazdach robi zdjecia, zgrywa na dysk twardy i tam sobie siedza. Kiedys trzeba bylo dac film do wywolania i wziac odbitki. Mogla sobie wsadzic do albumu czy powiesic. A teraz tylko na monitorze oglada, bo nikomu sie nie chce isc do labu zeby je na papier przelali
    Miejsce na Twoją reklamę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawko28 Zobacz posta
    A tak jeszcze zapytam kto Ci maszynkę ustawiał Robert czy Piotrek ?
    pozdrawiam
    Robert ustawiał maszynę, Piotrek kiosk i dodatkowy magazyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szympro Zobacz posta
    Moja mama stwierdzila ostatnio, ze ta cyfrowa fotografia to sie jej w ogole nie podoba. Na wyjazdach robi zdjecia, zgrywa na dysk twardy i tam sobie siedza. Kiedys trzeba bylo dac film do wywolania i wziac odbitki. Mogla sobie wsadzic do albumu czy powiesic. A teraz tylko na monitorze oglada, bo nikomu sie nie chce isc do labu zeby je na papier przelali
    No zupelnie jak u mnie. Gdyby nie wystawy jakies co jakis czas albo oficjalne wnioski mojej zony o to aby cos powiesic na scianie to bym pewnie w ogole zdjecia na papierze nie mial.. ech.. ta digitalizacja...
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

z tą praca w labie to chyba niestety bez znajomości to nie będzie tak łatwo. Ja potrzebuje zrobić praktyki właśnie w jednym z takich zakładów i niestety po obdzwonieniu chyba 30 placówek wszędzie mówią że mają wręcz za dużo pracowników i chętnie by się pozbyli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seba_dudi88 Zobacz posta
    z tą praca w labie to chyba niestety bez znajomości to nie będzie tak łatwo. Ja potrzebuje zrobić praktyki właśnie w jednym z takich zakładów i niestety po obdzwonieniu chyba 30 placówek wszędzie mówią że mają wręcz za dużo pracowników i chętnie by się pozbyli.
    Czasy szybkich praktyk i praktykantów ktorzy przychodzili do zakładu pospac juz bezpowrotnie minęły , konkurencja typu fotojoker , media , saturn , wykonczyły albo własnie wykańczają branżę foto w naszym kraju , nie opłaca sie juz inwestowac 100 000 euro w maszyny bo czas zwrotu poniesionych srodków jest zbyt długi. Generalnie klient ma tanie odbitki przeciętnej jakosci , laboranci muszą pracowac jako ( serwisanci , laboranci , sprzedawcy , sprzątacze , fotografowie) wiec nie jest zle ale nikt za darmo nie będzie Cię uczyl bo w tej chwili wiedza to najdrozszy towar. Dodam ze w naszej firmie 90 % uczni jak zobaczyło pracę laboranta czyli : zapieprz przy duzej ilosci odbitek , praca na akord i ciągłe narzekania klientow co do jakosci (brak czytanie instrukcji aparatów kupowanych w m.m) to rezygnowało i odbębniało robotę.
    Jesli mogę Ci cos podpowiedziec to badz wiarygodny , słuchaj uwaznie co do Ciebie na praktykach mówią nie boj sie zadawac pytań nawet głupich no i pracowitośc a mozna liczyc na wypłatę rzędu 2000 - 3000 w przyzwoitym labie.
    pozdrawiam
    F.5 17-35 f2,8 28-70 f2,8 70-200 f2,8vr cyfrowy? - ciągłe przymiarki !

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów