Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Praca w labie

Domyślnie Praca w labie

Mam pytanie do bardziej wtajemniczonych i doswiadczonych kolegow i kolezanek...

... jaką minimalną nalezy posiadać wiedze z zakresu szerokopojetej fotografii (przedewszystkim pytam o opanowanie opragramowania), zeby sie nie wyglupić pytając o prace w "bylejakim" labie???
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Ja jak pytałem to mi powiedzieli, że dobra znajomość programów graficznych i postawowych zasad fotografii
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Jak ja zatrudniałem się kilka lat temu to siedziałem jeszcze w poligrafii i grafice komputerowej. Obsługi labu na podstawowym poziomie nauczyłem się w 3 dni. 4-ego dnia siedziałem już sam na labie. Doświadczenie oczywiście przychodzi z czasem

Domyślnie

To zalezy czy to duzy lab, czy nie. Jesli duzy, to mozesz zostac zatrudniony jako laborant, sprzedawca, gosc od zdjec legitymacyjnych, grafik...

Jesli malizna, to musisz byc all in one Podstawowa znajomosc PS (korekcja zdjec, import-export plikow, warstwy, retusz zdjec). Obslugi studia Cie naucza, to samo jesli chodzi o maszyny i ich obsluge. Generalnie podstawy fotografi musisz znac (zaleznosci przeslona-czas, glebia ostr., itp)

Powodzenia
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Jezeli chodzi o sam lab, to mnie raczej to nie przeraza. Wiadomym raczej jest, że tego w zawodowkach, a nawet w liceach nie uczą. W domu sie nauczyć tego to też wyczyn, a wiec świerzak w tym temacie powinien być zielony (no chyba ze sie mylę - dopuszczam taką możliwość). Bardziej mi chodziło o to co już Redskull napisał w kwestii PSa (wolałbym trochę bardziej szczegółowo - ale nie wymagam). Był też gdzieś wątek w ktorym Bombel opisał sposób opanowywania PS... No ale jakby ktos bardziej rozwinał temat to nie zywiłbym do niego urazy...

Domyślnie

Znalazłem coś takiego jak to: http://www.cherub.pl/index.php
    Ktoś z tego korzystał???

Domyślnie

Ja z tego korzytsalem...to samo jest w sieci za free...u cheruba abonament
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Ja jak pytałem to mi powiedzieli, że dobra znajomość programów graficznych i postawowych zasad fotografii
    A któryś z krośnieńskich lab-ów jest otwarty na przyjęcie kogoś do pracy czy raczej niechętnie?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

jeśli masz umysł techniczny i potrafisz reperować różne rzeczy to broń boże nie pokazuj tego po sobie...
    wiem coś o tym bo pracowałem w lichym labie gdzie wszystko sie rozpadało w rękach
    nie mając zielonego pojęcia reperowałem maszyny

Domyślnie

wilus... smutne to, ze masz racje. Kidys pracowałem w jedej duzej fabryce... szybko przestałem się wychylać

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów