Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: D50

Domyślnie

Ja też szukałem , szukałem, zastanawiałem się , przeczytałem TO szanowne forum nikonomaniaków i nabyłem drogą kupna w sklepie www.megamedia.pl , pięknego , czarnego Nikona D50 + obiektywy AF-S DX 18-55 i 55-200 + wielka torba . Szwagier który pstryka Soniaczem D717 nie chce się od mojego sprzętu odkleić. A ja jestem cały happy bo wresznie wychodzą mi piękne foty córci ( 2 lata) która porusza się dość szybko .
    He he zdarza się że D50 i ja nie nadążamy ale wszystko jescze przedemną,
    Naprawdę polecam.
    P.S jak pięknie wychodzi ulica wieczorkiem z F22 i 30 sek i to jest to, nie mówiąc że wstrętne latające robale chwytasz i zatrzymujesz im skrzydła.
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Domyślnie

Na początku był przez 10 lat Zenit 12XP potem Practika BCA. Następnie nawinął się PS A510, pobył przez rok po czym poszedł na służbę do rodziców. Jak poszedłem do sklepu do znajomego po wybrany S2IS to ten "szuja" jeden położył przede mną D50 i powiedział - weź ten. A ja to ciele go posłuchałem, no i efekt jest taki że po około 2000 zdjęć ten aparat nadal bezczelnie obnaża moje braki w wiedzy fotograficznej. A ja to ciele jedne ciesze się z tego jak głupi - mało tego proszę o więcej mimo że oprócz programu P zaczynam niesmiało korzystać z A i S, na M też może kiedyś przyjdzie czas ...

No i ciągle mało mało .......
    D200/N28-80 1:3.3-5.6G/N70-300G/SB600 /N17-55:2.8/S10-20:4-5,6/Fodor 135:2.8/N85:1.8/ F80+MB-16/ Tamrac Expedition 5

Domyślnie

No i ciągle mało mało .......
    To wlasnie kocham w fotografii... Sorka za OT.

Domyślnie

detente, Oneil, Gawronik czy i wy przy pierwszym zetknięciu z D50 mieliście wrażenie że jakby niedoświetlał w programach pół i full automatycznych? Mam D50 + nikkor 18-70 od kilku dni i wydaje mi się że niedoświetla także przy zdjęciach z użyciem wbudowanej lampy. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariuniu
    detente, Oneil, Gawronik czy i wy przy pierwszym zetknięciu z D50 mieliście wrażenie że jakby niedoświetlał w programach pół i full automatycznych? Mam D50 + nikkor 18-70 od kilku dni i wydaje mi się że niedoświetla także przy zdjęciach z użyciem wbudowanej lampy. Pozdrawiam.

Ja używam M, S, A, zdjęcia prześwietlone pojawiły się z mojego błednego ustawienia przeslony lub czasu , mała korekcja i zdjęcie można powtórzyć. Przedwszystkim musisz dużo robić zdjęć w różnuych miejscach aby dojść gdzie jakie ustwaienia najlpeiej pasują.

Pzdr
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Witam,
    Co do tematu czy niedoświetla? Po pierwsze oprócz programów tematycznych, preselekcji czasu i przysłony, trybu manualnego i P - jak dobrze pewno wiesz - 50 posiada jeszcze kilka "sposobów" pomiaru światła. Więc na to niedoświetlenie może wpływać wiele rzeczy (np. każdy z nas ma inną kalibrację monitora .... lub panelu LCD ) jak widać powodów jest wiele aby sądzić, że może wcale nie niedoświetla .
    Jeżeli chodzi o mnie to uważam, że D50 lekko prześwietla fotki - ale to moje zdanie.
    I dlatego świadomie obniżam wartość EV (ale jak to zwykle z nami bywa ... nie zawsze )

Pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów