Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: D50

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Kupuj. Kupiłem i nie żałuję!!!!!!

FUX
    D 7000, 18-105 VR

Domyślnie

No i stało się Fz-20, Practica Mtl5 i Dynax 300coś tam idę w odstawkę bo oto nadszedł D50 mojej ukochanej firmy. Wiwat Nikon
    Doczekałem się 2300 z 18-55.
    Fz-20 to była rewelka, śwetny obiektyw jak na tą klasę ale ISO do niczego.

Domyślnie

Ja przesiadłem sie z FZ20 na D50 i nie żałuje, tylko teraz to juz chyba nigdy kasy nie bede miał takiej na luzie

Domyślnie

W innym wątku zostałem skopany za pochwałę EOS-a 350D był dla mnie łatwiejszy zmieniłem na D50 i skończyły się dobre zdjęcia ,rzeczywiście gdyby nie gówniany plastik na eosie i jego kretyńska wielkość to nie byłoby problemu
    Nikon D80
    Nikkor AF SDX 18-55 ED Nikkor 70-300 VR Sigma 18-125 Plecak Lowepro
    ... oraz dużo wolnego czasu http://darz.bor.prv.pl/ GG 4555436

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eKrowa
    ....... a powiem ci ze uzywasz gownianych obiektywow :/
    Myslę, że uzywa tego na co mu budzet pozwala wiec tego typu stwierdzenia chyba są nie na miejscu.

pozdrawiam

Domyślnie

Wiem i bardzo prosiłem aby ktoś doradził mi czego mam uzywać i się nie doczekałem
    Nikon D80

Domyślnie

/witam wszystkich/

W temacie dyskusji mam bardzo podobne zdanie.
    Kiedy postanowiłem kupić pierwszą cyfrową lustrzankę brałem pod uwagę Nikona D50 oraz odpowiednik Canona.
    O zakupie Nikona zdecydowało kilka czynników. Takim pierwszym narzucającym się to naprawdę dobre wykonanie Nikona D50. Sprzęt pięknie leży w dłoni, a poza tym wykończenie jest co najmniej dobre. Tutaj w porównaniu do konkurencji pierwszy plus.
    Drugi czynnik wpływający na wygodę użytkowania to dobry wizjer w D50. Kiedy spojrzałem przez 350D, to co zobaczyłem ( a właściwie tego czego nie zobaczyłem a powinienem zobaczyć), trochę mnie zaskoczyło (in minus).

Zwróciłem uwagę na synchronizację z lampą błyskową 1/500 w Nikonie, oraz dobry spot i dobry AF. Łapie w punkt nie ma co.

Dodając do tego przyzwoity obiektyw AF-S 18-55 ED, który w swojej kategorii wypada dobrze (efekt zdjęciowy zadowala mnie), cicha praca - to wszystko zdecydowało, że bez większego wahania nabyłem Nikona D50.

Oczywiście zawsze można sięgnąć po produkt z wyższej półki, czy nawet innej firmy, ale w tym modelu znalazłem niemal wszystko czego potrzebowałem.
    Wcześniej używałem m.in.: lustrzanek analogowych Nikona oraz kompakt G2.

Tak więc kończąc moją wypowiedź powiem, że D50 to naprawdę dobra lustrzanka w swojej klasie cenowej.
    markos

Domyślnie

Nareszcie konkretny głos w tej dyskusji ,a tak w nawiasie to fajnie by było jak by mi ktoś poradził jakiego zooma kupić tylko bez jaj nie mam 10.000 coś w przyzwoitej cenie może z jakimś konwerterem? Sam już nie wiem bo okazuje się że do Sigmy 70-300 APO nie da się dostawić konwertera
    Nikon D80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Tutaj np. przetoczyła się dyskusja na temat ciekawego, jak sądzę szkła.
    FUX
    D 7000, 18-105 VR

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Witam,
    Posiadam D50 od blisko roku (kurcze ale ten czas umyka) do body mam "kitowski" obiektywik o ogniskowej 18-55 plus Sigme 70-300 Macro DL 4-5.6 i obiektyw z F80 28-100 3,5-5,6 G. Na to mnie było stać Jest to dobrze wykonany sprzęcik z jednym minusikiem bardzo okrojony system pomiaru balansu bieli co w cyfrakach jest bardzo przydatną funkcją. Jak dla mnie bardzo dobra matryca z jednym z lepszych obrazów przy czułości ISO 1600. Gdybyś chciał dokupić zewnętrzną lampę to .... niestety tylko SB 600 lub 800. Sam mam "sześćsetkę" i jestem zadowolony. Jeżeli ktoś miał już wcześniej jakiegoś "nikosia" to kupi 50 lub coś lepszego (70s lub 200). Zrobiłem już tym aparacikiem około 13 000 fotek ... i odpukać ... wszystko jest ok. Jak już ktoś pisał dobrze jest dokupić sobie obiektywik Nikonowski 50mm/ 1,8 - PIĘKNIE RYSUJE !!.
    Jak wyglądają fotki z D50? podaje link do moich fotek (chwalipięta ) > http://www.obiektywni.pl/autorzy/autor-1141-0-0-0-0.php
    fakt trochę zawalone portretami, ale zmienię tą statystykę

Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów