Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: D50

Domyślnie D50

Czy warto kupić D50?
    Jeśli ktoś che się przesiąść z Panasonica Fz-20 na lustro cyfrowe.

Domyślnie

Jasne, bez zastanowienia i baw się ile tylko da .
    [url=http://ubanimator.comhttp://img218.imageshack.us/img218/1322/userbar169443fq6.gif[/url]

Domyślnie

Myślałem jeszcze nad Eosem 350D ale jak go wziąłem do ręki (kumpla) to wydał się gówniany, jakis plastik lipny i mały. A d50 dużo wiekszy i solidniejszy.
    Pytanie jeszcze jakie szkiełko do 500 na start wybrać. Kitowe czy może jakaś sigmę?
    Potem kupie to od d70 i 50/1.8. ale co na start?
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Domyślnie

kitowe na początek wystarczy.

[ Dodano: Sro 17 Maj, 2006 ]
    napisałem, że kitowe na początek wystarczy, ale właściwie w jego cenie, lub niewiele drożej, dostaniesz 50/1.8. zatem może ta 50'tka na początek, a potem do niej 18-70.

Domyślnie

Jeśli ktoś che się przesiąść z Panasonica Fz-20 na lustro cyfrowe.
    Witaj, miałem podobny dylemat, ale chciałem kupić FZ-30. W tym momencie przyjechał do mnie znajomy z Niemiec ze swoim FZ-30 i pstryknęliśmy parę zdjęć. Przeraziły mnie szumy na wyższych ISO, więc zmieniłem zainteresowania i wybrałem D50. Jestem zachwycony i onieśmielony, bo chylę czoła, przed userami cyfrówek DSLR za wiedzę i doświadczenie. DSLR – niestety obnaży, cała Twoją niewiedzę w sprawach fotografii. Pozdrawiam
    Marek
    D800 + parę szkiełek.

Domyślnie

Kup D50 naprawdę warto
    Ja długo sie zastanawiałem, aż wreszcie się skusiłem
    I jestem bardzo zadowolony
    Pozxdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

[quote="Imacman"]
    ...... bo chylę czoła, przed userami cyfrówek DSLR za wiedzę i doświadczenie. DSLR – niestety obnaży, cała Twoją niewiedzę w sprawach fotografii. Pozdrawiam

Myśle, że tak może być tylko w przypadku kiedy ktos kupi sobie pierwszy aparat w zyciu lub, do tej pory korzystał tylko i wyłącznie z tanich aparatow potocznie nazywanych jako "idiot kamera". Ktos kto posługiwał sie już jakimś aparatem analogowym (mam na mysli lustrzanke) nie bedzie miał, aż takiego problemu aby się dostosowac do Cyfrowego lustra.

Pozdrawiam

Domyślnie D50 -Warto

Wita, Maldoror13 jestem posiadaczem D50 od stycznia i powiem, podobnie jak inni, że warto kupić ten aparat. Wybierałem między nim a Sony R1. Kupiłem zestaw z dwoma obiektywami i może nie są one najwyższej jakości ale na pewno pozwolą Ci robienie dobrych zdjęć (liczą się tylko Twoje umiejętności). W pracy kupiliśmy Sony R1 i i w zakresie ogniskowych 24-120 wydaje mi się że jego obiektyw jest. No ale tego aparatu nie rozbudujesz i AF jest wolniejszy.
    Jeśli masz możliwości finansowe to na pewno kup ten zestaw z Nikkorem 18-70 i na pewno pod względem optycznym będziesz miał aparat równy D70/D70s.
    Jak kupisz to pokaż zdjęcia i miłej zabawy
    Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

To dokładnie jak ja, miałem FZ20 i szukałem aparatu do przesiadki, pierwszy wybór padł na FZ30 i już go prawie zamówiłem ale.... zacząłem grzebać w necie i przypadkowo trafiłem właśnie na D50, wcześniej miałem w ręku D70 i wydawał mi się poza zasięgiem finansowym, ale D50 mnie zaskoczył cenowo, pomacałem go w Media Markt i wszystko stało się jasne, tylko ten.
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów