Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Stig jest tak przesaczony logika i wrazliwoscia na idiotów, że nie może ich ścierpieć. Pytasz o rozmiar blendy i efekty jej działania nie mając zielonego pojęcia nawet jak pada światło. To jak Ci odpowiedzieć? Dokładnie takie pytania zadałeś, jak ta analogia o sałatce. W ogóle nie wiadomo jak to i z czym spiąć. Zanim zaczniesz pytać o szczegóły, to weź lusterko do łapki i zobacz jak odbija światło, bo z Twoich pytań wynika tylko, że nawet tak oczywiste sprawy są dla Ciebie ogromną zagadką. Śmieszne, jeśli pomyśleć, że "zajączki" lusterkiem puszczało się w wieku 4 czy 5 lat.

Panie inteligent wyluzuj pan troche ze swoja mądrościa w wieku 4 lat mialem ciekawsze zabawki niz lusterko a wniosek prosty tylko Ci wspołczuć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialy260 Zobacz posta
    w wieku 4 lat mialem ciekawsze zabawki niz lusterko a wniosek prosty tylko Ci wspołczuć
    Ciekawsze to takie, które pozwalają poznać świat na tyle, żeby w dorosłym życiu nie ośmieszać się taką elementarną niewiedzą. :P
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Ciekawsze to takie, które pozwalają poznać świat na tyle, żeby w dorosłym życiu nie ośmieszać się taką elementarną niewiedzą. :P

Masz chyba jakis problem emocjonalny i przepajasz sie swoja wiedzą na wszystkie strony. Pewne rzeczy, które są dla mnie nowościa dla Ciebie może i sa oczywiste i wiedza na ich temat również, myslę że słowo blenda nie jest popularnym słowem dla wiekszości ludzi, a już napewno nie wiedzą do czego służy i jak działa. Ty tez zaczynałeś kiedyś od zera więc daj szanse nauczyć sie innym . Troche tolerancji i zrozumienia

Domyślnie

Masz chyba jakis problem emocjonalny i przepajasz sie swoja wiedzą na wszystkie strony.
    Mylisz sie, bo tu sie nie ma czym chwalic. To wiedza "przedszkolna". To, ze mowa akurat o blendzie fotograficznej, nie zmienia nic w temacie, bo to "cos" dziala jak pieprzone lusterko -- a Ty zadajesz pytania, jakby to cud inzynierii kosmicznej byl, a w studio wykonywal ze swiatlem jakies niezrozumiale fiki-miki.

Pewne rzeczy, które są dla mnie nowościa dla Ciebie może i sa oczywiste i wiedza na ich temat również, myslę że słowo blenda nie jest popularnym słowem dla wiekszości ludzi, a już napewno nie wiedzą do czego służy i jak działa.
    Chcesz powiedziec, ze zajmujac sie fotografia, posiadajac "zestaw studyjny", ktory chcesz rozbudowywac i zadajac tutaj pytanie o blende -- nie wiesz jak ona wyglada i jak dziala? Jesli tak, to moze wlasnie w taki sposob nalezaloby zadac pytanie. Nie sadze jednak, ze jestes az tak niedoinformowany skoro zadales konkretne pytanie o jej wielkosc.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Mylisz sie, bo tu sie nie ma czym chwalic. To wiedza "przedszkolna". To, ze mowa akurat o blendzie fotograficznej, nie zmienia nic w temacie, bo to "cos" dziala jak pieprzone lusterko -- a Ty zadajesz pytania, jakby to cud inzynierii kosmicznej byl, a w studio wykonywal ze swiatlem jakies niezrozumiale fiki-miki.

Chcesz powiedziec, ze zajmujac sie fotografia, posiadajac "zestaw studyjny", ktory chcesz rozbudowywac i zadajac tutaj pytanie o blende -- nie wiesz jak ona wyglada i jak dziala? Jesli tak, to moze wlasnie w taki sposob nalezaloby zadac pytanie. Nie sadze jednak, ze jestes az tak niedoinformowany skoro zadales konkretne pytanie o jej wielkosc.
    Powtarzam jestem laikiem w tej kwestii i to że kupiłem sobie dwa statywy dwie parasolki z błyskotkami nie świadczy o tym że jestem juz zaje.... fotografem to chyba logiczne dla Ciebie dla mnie i dla innych

Budując mój zestaw mini studia pytałem o każdą jego część po co, dlaczego itd. a jesli chodzi o blende to wiedziałem do czego służy tylko nie wiedziałem jak tak naprawde ja wykorzystac w pełni w takim mini studiu czy jeest w ogole potrzebna jezeli z kazdej strony mam dobre źródło swiatła i jak ją mogę ustawić dla jescze lepszego zdjęcia, a Ciebie to strasznie zbulwersowało bo szczerze mówiąc na temat lustereczka i zajączków wiem dużo i fakt to porównanie bardzo usprawnia myślenie i działanie z blendą ale sorry nie każdy musi być tak błyskotliwy i na to wpaść i jeżeli zadaje dla Ciebie tak bezsensowne pytanie to widocznie tego nie wiedział, a wystarczyło to po prostu napisac, a nie wypowiadać się na temat mojego logicznego myslenia itd itp.
    Ostatnio edytowane przez bialy260 ; 19-07-2008 o 17:54

sailor
    Gość

Domyślnie

bialy260 .. to bylo smieszne przez pierwsze dwie strony ... teraz juz niz jest. naprawde.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    bialy260 .. to bylo smieszne przez pierwsze dwie strony ... teraz juz niz jest. naprawde.

Kolejny indywidualista

Domyślnie

Temat ustawienia blendy chyba mamy załatwiony. Zamykam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów