Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Masz chyba jakis problem emocjonalny i przepajasz sie swoja wiedzą na wszystkie strony. Pewne rzeczy, które są dla mnie nowościa dla Ciebie może i sa oczywiste i wiedza na ich temat również, myslę że słowo blenda nie jest popularnym słowem dla wiekszości ludzi, a już napewno nie wiedzą do czego służy i jak działa. Ty tez zaczynałeś kiedyś od zera więc daj szanse nauczyć sie innym . Troche tolerancji i zrozumienia
Mylisz sie, bo tu sie nie ma czym chwalic. To wiedza "przedszkolna".To, ze mowa akurat o blendzie fotograficznej, nie zmienia nic w temacie, bo to "cos" dziala jak pieprzone lusterko -- a Ty zadajesz pytania, jakby to cud inzynierii kosmicznej byl, a w studio wykonywal ze swiatlem jakies niezrozumiale fiki-miki.
Chcesz powiedziec, ze zajmujac sie fotografia, posiadajac "zestaw studyjny", ktory chcesz rozbudowywac i zadajac tutaj pytanie o blende -- nie wiesz jak ona wyglada i jak dziala? Jesli tak, to moze wlasnie w taki sposob nalezaloby zadac pytanie. Nie sadze jednak, ze jestes az tak niedoinformowany skoro zadales konkretne pytanie o jej wielkosc.![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Powtarzam jestem laikiem w tej kwestii i to że kupiłem sobie dwa statywy dwie parasolki z błyskotkami nie świadczy o tym że jestem juz zaje.... fotografem to chyba logiczne dla Ciebie dla mnie i dla innych
Budując mój zestaw mini studia pytałem o każdą jego część po co, dlaczego itd. a jesli chodzi o blende to wiedziałem do czego służy tylko nie wiedziałem jak tak naprawde ja wykorzystac w pełni w takim mini studiu czy jeest w ogole potrzebna jezeli z kazdej strony mam dobre źródło swiatła i jak ją mogę ustawić dla jescze lepszego zdjęcia, a Ciebie to strasznie zbulwersowało bo szczerze mówiąc na temat lustereczka i zajączków wiem dużo i fakt to porównanie bardzo usprawnia myślenie i działanie z blendą ale sorry nie każdy musi być tak błyskotliwy i na to wpaść i jeżeli zadaje dla Ciebie tak bezsensowne pytanie to widocznie tego nie wiedział, a wystarczyło to po prostu napisac, a nie wypowiadać się na temat mojego logicznego myslenia itd itp.![]()
Ostatnio edytowane przez bialy260 ; 19-07-2008 o 17:54
bialy260 .. to bylo smieszne przez pierwsze dwie strony ... teraz juz niz jest. naprawde.
Temat ustawienia blendy chyba mamy załatwiony. Zamykam.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami