Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Morze

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam tylko jedną uwagę.

Za krótki czas i mewy wyglądają jak przyklejone z innej fotografii.

Ciut dłużej i będzie minimalny efekt ruchu.

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ADAM1 Zobacz posta
    Mam tylko jedną uwagę.

Za krótki czas i mewy wyglądają jak przyklejone z innej fotografii.

Ciut dłużej i będzie minimalny efekt ruchu.
    A właśnie te kuriozalnie wyglądające mewy odcinające się od nieba najbardziej zwróciły moją uwagę i sprawiły, że to ujęcie mi się podoba.

Mam natomiast pytanie dotyczące nieba. Skąd ta ciemna plama? Może polar założony?
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    A właśnie te kuriozalnie wyglądające mewy odcinające się od nieba najbardziej zwróciły moją uwagę i sprawiły, że to ujęcie mi się podoba.

Mam natomiast pytanie dotyczące nieba. Skąd ta ciemna plama? Może polar założony?

No właśnie, kompozycja -kolory B/W to zamysł autora - ale jak wytłumaczyć to niebo??? to chyba złe ustawienia polara ???.. Dla mnie nie do przyjęcia..
    D610. 50/1.8D, 24-120/4. www.zbyczo.com

Ca
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta

Fotka wykonana była bez żadnych filtrów. Tokina 11-16 przysłona 8 a reszta to Lightroom. Niebo specjalnie zrobiłem takie aby wydobyć mewy tak aby się mocno odcinały.
    Rozumiem że zbyt mocno pojechałem z suwakiem?

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carl Zobacz posta
    Rozumiem że zbyt mocno pojechałem z suwakiem?
    Jak dla mnie nie tyle za mocno co zbyt nienaturalnie. Na zdjęciu masz teraz dwie niczym nie uzasadnione plamy zamiast jakiegośtam nieba. Wg mnie zamysł dobry, ale dół nieba powinien jakoś korespondować z jego resztą, a więc też należałoby go jakoś przyciemnić.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Uprawnienia umieszczania postów