Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Morze

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Ca
    Gość

Smile

Cytat Zamieszczone przez peters Zobacz posta
    Wszystko pięknie ... tylko ... hm ... gdzieś się kolory zapodziały ? No chyba, że czarno-białą kliszę założyłes . Sorry - ale ja nie mogę zrozumieć zdjęć bw - oczywiście kiedyś, kiedy wywoływanie zdjęć kolorowych było kłopotem, to tak. Ale teraz, gdy większość z nas robi zdjęcia aparatami cyfrowymi ? Przecież producenci aparatów prześcigają się w tym, żeby ich sensory jak najbardziej oddawały piękne kolory z których składa się otaczający nas świat. Świat jest piękny i kolorowy - i tak go powinniśmy pokazywać. Kupiłeś cyfrowy aparat, który rejestruje kolorowe obrazy - wykorzystaj to. Dokup sobie filtr polaryzacyjny i pokaż świat jeszcze piękniejszy niż jest. Wystarczy, że czasami nasze życie jest szare i byle jakie - niech zdjęcia będą kolorowe. Pewnie zaraz oburzą się fascynaci zdjęć BW. Ale co tam. Chyba po to jest forum, żeby była dyskusja.

Specjalnie zdjęcie zrobiłem jako BW a to dlatego że akurat zaliczam się do ludzi którym fotografia BW jest bliska.
    Nie uważam aby fotografię pejzażową można było stosować tylko w kolorze. Zobacz zdjęcia np. Macieja Duczyńskiego. Na tym etapie mojego życia nie mam na tyle czasu aby wygrzebać z piwnicy koreks i niestety muszę się pogodzić z niedoskonałością cyfry w tym zakresie co wcale nie zmienia faktu aby robić tylko kolor.
    Z drugiej strony uwierz mi akurat to zdjęcie w kolorze było by banalne.

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Carl Zobacz posta
    Specjalnie zdjęcie zrobiłem jako BW a to dlatego że akurat zaliczam się do ludzi którym fotografia BW jest bliska.
    Nie uważam aby fotografię pejzażową można było stosować tylko w kolorze. Zobacz zdjęcia np. Macieja Duczyńskiego. Na tym etapie mojego życia nie mam na tyle czasu aby wygrzebać z piwnicy koreks i niestety muszę się pogodzić z niedoskonałością cyfry w tym zakresie co wcale nie zmienia faktu aby robić tylko kolor.
    Z drugiej strony uwierz mi akurat to zdjęcie w kolorze było by banalne.
    No niestety ... chyba z tym się muszę zgodzić. Fakt, grzebanie się w odczynnikach i koreksach - strata czasu. Niedoskonałość cyfry - no nie wiem - przeglądałem ostatnio swoje czarno-białe zdjęcia, które wywoływałem wiele lat temu - masakra - ale może po prostu jestem fanem nowości technologicznych. Może akurat to zdjęcie byłoby banalne w kolorze - a może i nie ? Może tak dla porównania wrzucisz wersję kolorową ?
    D80|Nikkor 18-135|Nikkor 18-200VR|Nikkor 70-300VR

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcie. Naprawdę szczere gratulacje.

Domyślnie

Dobry początek...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peters Zobacz posta
    No niestety ... chyba z tym się muszę zgodzić. Fakt, grzebanie się w odczynnikach i koreksach - strata czasu. Niedoskonałość cyfry - no nie wiem - przeglądałem ostatnio swoje czarno-białe zdjęcia, które wywoływałem wiele lat temu - masakra - ale może po prostu jestem fanem nowości technologicznych. Może akurat to zdjęcie byłoby banalne w kolorze - a może i nie ? Może tak dla porównania wrzucisz wersję kolorową ?
    Jak dla kogo strata czasu. I jeśli nie umiałeś dobrze wołać, to dlatego masz masakrę.
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Uprawnienia umieszczania postów