Witam,
Moja pierwsza praca którą chciałbym zaprezentować do oceny. Wszystkie uwagi mile widziane.
Szukaj
Witam,
Moja pierwsza praca którą chciałbym zaprezentować do oceny. Wszystkie uwagi mile widziane.
Rzadko komentuję zdjęcia, ale... Jak na pierwszy raz, to nie jest źle, a nawet jest dobrze. Nie jest sztampowo przede wszystkim jak na landszaft morza. A mewy tworzą to zdjęcie.
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
jak na pierwszą pracę... to jestem pod dużym wrażeniemWszystko bardzo dobrze ułożone w kadrze - widać, że zmysł estetyczny to masz.
pozdrawiam, i byle tak dalej![]()
Dziękuję za komentarze. Z ostrością faktycznie jeszcze nie do końca panuje nad tym co bym chciał. Kwestia wprawy myślę![]()
Wszystko pięknie ... tylko ... hm ... gdzieś się kolory zapodziały ? No chyba, że czarno-białą kliszę założyłes. Sorry - ale ja nie mogę zrozumieć zdjęć bw - oczywiście kiedyś, kiedy wywoływanie zdjęć kolorowych było kłopotem, to tak. Ale teraz, gdy większość z nas robi zdjęcia aparatami cyfrowymi ? Przecież producenci aparatów prześcigają się w tym, żeby ich sensory jak najbardziej oddawały piękne kolory z których składa się otaczający nas świat. Świat jest piękny i kolorowy - i tak go powinniśmy pokazywać. Kupiłeś cyfrowy aparat, który rejestruje kolorowe obrazy - wykorzystaj to. Dokup sobie filtr polaryzacyjny i pokaż świat jeszcze piękniejszy niż jest. Wystarczy, że czasami nasze życie jest szare i byle jakie - niech zdjęcia będą kolorowe. Pewnie zaraz oburzą się fascynaci zdjęć BW. Ale co tam. Chyba po to jest forum, żeby była dyskusja.
D80|Nikkor 18-135|Nikkor 18-200VR|Nikkor 70-300VR
Mam tylko jedną uwagę.
Za krótki czas i mewy wyglądają jak przyklejone z innej fotografii.
Ciut dłużej i będzie minimalny efekt ruchu.
Nie każdy musi robić zdjęcia czarno-białe na kliszy. Kwestia tego czy autor akceptuje wady cyfrowego czarno-białego obrazu. Nie każdemu chce się bawić w wywoływanie, skanowanie i odbitki.
Ja się bawię, bo lubię. I widzę wyższość kliszy srebrowej, ale nie muszę od razu karcić innych za cyfrowy czarno-biały obraz.
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...
"How do you feel about women's rights? I like either side of them."
Tu nie chodzi o ganienie, tylko o niewykorzystanie sprzętu, który się posiada. Oczywiście w niektórych przypadkach bw jest jak najbardziej na miejscu - ale trzaskanie wielokolorowych widoków, pejzarzy tryskających kolorami w bw - po prostu szkoda. To tak jakby kogoś było stać na najnowszy model Porshe, kupuje go i ... jeździ po autostradzie 20 na godzinę. Można. Oczywiście - ale taki samóchód został wyprodukowany do szybszej jazdy.
D80|Nikkor 18-135|Nikkor 18-200VR|Nikkor 70-300VR
Skontaktuj się z nami